Ugrás a fő tartalomra

Jane Corry:A férjem felesége [Értékelés]

Sziasztok! A mai napon Jane Corry:A férjem felesége című könyvről olvashatjátok a véleményemet!

Fülszöveg: 
Mi van, ha az egész életed hazugságra épült?
Amikor Lily, a fiatal ügyvéd férjhez megy Edhez, elhatározza, hogy elölről kezd mindent, a múlt titkait pedig maga mögött hagyja.
De amikor első ügyébe belekezd, valahogy furcsa vonzódást érez ügyfeléhez.
A férfihoz, akit gyilkossággal vádolnak.
A férfihoz, akiért hamarosan mindent kockára tesz majd…
De valóban ártatlan?
És ki ő, hogy megítélje?
Jane Corry ismert angol újságíró, az Oxford University kreatív írás tanára. Bemutatkozó regényének megírásakor hosszú időt töltött egy nagy biztonságú fegyházban, hogy tanulmányozza a foglyok viselkedését.
A férjem felesége fordulatos pszichológiai thriller, amely gyorsan nemzetközi bestseller lett.

Könyvről:
Író:Jane Corry
Kiadó:XXI.Század
Kiadási Év:2017
Oldalszám:430

Értékelés:

Egy újabb remek pszihotriller  került a kezembe köszönhetően a 21.Század Kiadónak. Fordulatos, izgalmas, eseménydús. A végén letehetetlen. Azért mondom , hogy a végén, mert az első feléig nem éreztem, hogy annyira izgalmas lenne a könyv. Sőt ! Konkrétan minden szereplőt sikerült addigra ,,nemszeretnem'. Mindegyikük olyan dolgokat művelt, hogy még aki kezdetben szimpatikusnak is tűnt, vagy sajnáltam, mint például Carla a kislány- idővel unszimpatikussá vált.
Két szempontból ismerkedhetünk meg a történettel . Az egyik mesélő Lily a huszonéves, friss házas jogtanácsos, a másik Carla tizenéves lány, akit édesanyja egyedül nevel Lilyék szomszédjában.
Lily-nek meghalt az öccse, Daniel. Halálát, illetve annak előzményényét a nő nem tudja feldolgozni és megbocsátani magának. Ezzel is magyarázza amikor elköveti élete egyik legnagyobb hülyeségét az egyik per során... Aminek természetesen izgi következményei lesznek...
Férje Ed, nahát Ő is remek pas! Pár hét ismeretség után kéri meg Lily kezét, aki igent is mond a jóképű művészléleknek. Nászútjuk után derül ki, hogy a kedves ember jó néhány apróságról elfelejtette tájékoztatni aráját. Aki ezért jogosan dühös és elkeseredett lesz. És szomorú. És munkamániás.
Szomszédjukban lakó olasz szépasszony Francesca és lánya Carla. Francesca feltűnően szép, egyedülálló asszony, akinek van egy barátja Larry. Ó segíti a családot pénzzel, ha már a jelenlétével támogatni nagyon nem tudja őket, hiszen nős... Mivel anyának és lányának nincs sok pénze, ezért Carla hiába ábrándozik olyan tárgyak után ami osztálytársainak természetes, neki csak ábrándok maradnának, ha nem lenne Carla kifejezetten rafkós lány , aki mindig eléri amit akar. És még nagyon fiatal...Elötte az élet...
Aztán még megismerkedünk Joe-val, a gyilkosságért elítélt biztosítási ügynökkel, akinek felmentésén Lily fáradozik az egyik legjobb tárgyalóügyvéddel Tony-val. Szép kis csapat, mindenki profi  a szakmájában. A regény során bepillantást nyerünk a börtönök és tárgyalótermek illetve az ügyvédek világába.
A másik amiről többet megtudunk, az az Asperger -szindrómás embertársaink élete, világlátásuk.
Ez nagyon tetszett, mármint, hogy több ismeretre tehettem szert velük kapcsolatban. Nagyon érdekes volt és nagyon örülök, hogy nem kell hasonló problémákkal nap mint nap megküzdenem. Mert borzasztó nehéz lehet a környezetüknek és önmaguknak is.
Tehát az első felére számomra mindenki utálatos lett. Aztán eltelik 12 év és  a második részben beindulnak az események. Továbbra sem szerettem meg senki. Talán csak Ross-t a jóbarátot. Igen Ő volt az egyetlen pozitiv szereplő számomra. A többiek az évek múlásával továbbra is hozták formájukat. Söt, volt aki még önzőbbé vált. Jobb nem lett senki az biztos. Előkerül Carla, az időközben gyönyörűvé fejlődött fiatal lány , aki nem csak szép, de nagyon nagyon okos is. És elszánt. Úgy gondolja, tartoznak neki és anyjának. Ki ezzel, ki azzal.
Lily megkeményedett. Otthon és a szakmájában is. De van akivel kapcsolatban még mindig elgyengül. És még mindig vannak feldolgozatlan, lezáratlan dolgai.
Többet nem kívánok elárulni az eseményekből. Aki velem együtt pszihotriller - rajongó, feltétlenül szerezze be a könyvet. Igazán profi , csavaros . El kell olvasni!
Aztán lehet dösmörögni utána, hogy hogyan lehet valaki olyan esztelen okos létére !
Köszönöm 21. Század Kiadó !!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Elle Kennedy:The Deal [Értékelés]

Sziasztok! A mai napon Elle Kennedy:The Deal című könyvéről olvashatjátok a véleményemet! Fülszöveg: A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával… Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe. …ami jobban sül el, mint remélte. Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már

Interjú:Lakatos Levente gondolatai az illegális könyv letöltésekről

Sziasztok! Ma egy interjút olvashattok Lakatos Leventével aki az illegális könyv letöltésekről fog beszélni. Levente könyveit IDE  kattintva tudjátok megvenni. Mi a véleményed az illegális könyv letöltésről? Azt hiszem, hogy a legtöbb illegális könyvletöltő azt sem tudja, hogy amit csinál, az nincsen rendjén. Sokan legalábbis meglepődnek, ha rájönnek: attól, hogy egy könyv digitális formában is megjelenik, még nem ingyenes. Hogy is lehetne az? Egy könyv legalább egy író munkája, ő azzal dolgozott. A kiadói háttérről már nem is beszélve. A világon senki nem dolgozik ingyen, hiszen a pénzből veszünk ennivalót és senki nem tűri, ha ellopják a munkáját. Az írók az esetek nagy részében eladás után kapják a jogdíjukat, tehát minden egyes illegálisan olvasott könyv koporsószegként értelmezhető. Ha szereted az írót, de illegálisan olvasod, például azt kockáztatod, hogy a kiadó a csökkenő eladások miatt nem fogja a következő könyvét megjelentetni. Illetve könnyen megeshet, hogy a kedvelt sz

Pharma Hyaluron Volumennövelő ajakápoló - Rosé

Sziasztok! Bizonyára sokan láthattátok az Instagram oldalamon,hogy érkezett a Naturproduktól múlt héten egy különleges ajakápoló. Erről olvashatjátok most a beszámolómat. Az ajakápoló 2 színben kapható, Rose illetve Marsalában. Én a Rosét választottam,hozzám az a szín közelebb áll. Sosem volt még hasonló ajakápolóm,így kíváncsian vártam,hogy mi lesz az eredménye,vagy egyáltalán lesz-e,de szerencsére az utóbbi történt. Naponta 2-szer ajánlott/érdemes felvinni az ajkakra kézzel vagy a szivacsos aplikátor segítségével,de az utóbbi egyszerűbb és praktikusabb. Az ajakápoló feje szivacsos aplikátor,így könnyen fel lehet vinni,a kívánt területre. Használatkor én éreztem egy kissé bizsergető,mentolos hatást,de abszolút nem volt kellemetlen.A kiszerelése nem nagy,mindössze 7 ml, ezért is leszek kíváncsi,hogy mennyi ideig tart majd ki. Az ajakápoló hiarulonsavat tartalmaz,ami még teltebbé varázsolja az ajkakat,ezenkívűl sokkal puhább volt használat után az ajkam.Rúzs helyett szájfényként