Fiona Barton:Az özvegy [Értékelés]

Sziasztok! A mai napon Fiona Barton:Az Özvegy című könyvéről olvashatjátok a véleményemet!
Köszönöm a 21.Század Kiadónak,hogy elolvashattam! :)


Fülszöveg: 
Mind láttuk őt. Glent, a férfit, a szörnyet, ahogy – egy borzalmas bűnügy vádlottjaként – az újságok címoldaláról bámul ránk.
De mi lehet az asszonnyal, aki a bíróság lépcsőjén vár? Az asszonnyal, aki a férfi mögött áll?
Jean Taylor élete szerencsésen és átlagosan alakult. Szép ház, kedves férj, Glen, aki minden volt, amire valaha vágyott: az ő sármos hercege. Egészen addig, míg az újságokból bárki megtudhatta: a férje minden gaztettre képes szörnyeteg, maga az ördög…
De Glen most halott. Jean pedig elmond mindent, amit tud.
Fiona Barton első regényét az év legjobban várt könyvei közt emlegette az angol és az amerikai sajtó. És nem hiába. Az özvegy napok alatt felkerült a legfontosabb sikerlistákra, pillanatok alatt lett a Sunday Times és az Amazon bestsellere. Eddig 26 nyelvre fordították le, nálunk a világ legtöbb országát megelőzve jelenik meg.
Kezdeném azzal, hogy amit eddig olvastam kritikákat a könyvről és írójáról, az mind igaz. Fiona Barton nagyszerűen ír! Nem bonyolítja túl a dolgokat, és roppant olvasmányosan tárja elénk a történetet. És a szemszögek is jók. Az első és legfontosabb az Özvegy . Ő a gyermekrablással vádolt férfi felesége, aki a nyomozás és bírósági tárgyalás alatt végig kitart férje mellett, támogatja a nyilvánosság előtt. Pedig a vád mocskos. Egy két éves kislány, Bella eltűnik miközben a macskájával játszik a saját kertjükben és miközben édesanyja uzsonnát készít neki. Mindenki a kislányt keresi, minden portál az ő fényképével van tele. A keresés fő irányítója Bob Sparkes, a Zsaru , aki személyes ügynek tekinti, hogy megtalálja az eltűnt gyermeket.  A másik fő nyomozó az ügyben, a média, Mindig megdöbbenek milyen hatalma és háttere van ! Mennyire tud dolgokat befolyásolni. A harmadik fő személyünk Kate, az Újságíró. Okos, mindenre elszánt, remek oknyomozó riporter. Ők tehát a három személy, akiken keresztül megtudjuk mi is történt valójában. És természetesen ott van még Glen Taylor, ő gyermekrablással vádolt férj.
Glen és Jean nagyon fiatalon házasodtak össze, annyira, hogy Jeant olyanná tudta formálni Glen, amilyenné szerette volna... Remek, ahogy Jean átalakulását olvashatjuk, ahogy rájön, hogy már nem függ a férjétől és végre dönthet egyedül is dolgokban. És dönt is. Néha úgy dönt, hogy Ő már Jean, az önálló nő és néha még visszaváltozik Jeanie-vé, aki azt teszi, amit a férje szeretne, hogy tegye...
A történetben hatalmas meglepetések nincsenek, de az egész folyamat, ahogy megtudunk mindent, nagyon, nagyon jó. Legjobban Jean eszmélése és csendes lázadása tetszett. Aztán a média. Ahogy bepillantást enged az oknyomozás folyamatába- tehette mindezt nagyon profi módon, hiszen az író maga is díjnyertes riporter. Szerintem legalább akkora tudás és rátermettség  kell hozzá, mint a rendőrségi nyomozáshoz. Nem véletlen, hogy oda-vissza alapon megy az információ csere.
Fiona Barton célja az volt, hogy megmutassa nekünk,mi lehetett a mindig szolidan, támogatóan viselkedő feleség fejében mindeközben , hogy férjét ilyen súlyos váddal illetik. Mennyit tudhatott a férje dolgairól, mennyire tartotta őt irányítása alatt a párja. Mindezekre választ kapunk és mint mondtam, remek stílusban.
Tetszettek a szereplők. A legszimpatikusabb a nyomozást végző Bob és csapata volt. Az őt segítő fiatalok. Mert valljuk be, a nyomozás már nem az utcán zajlik leginkább, hanem a számítógépek előtt, az informatikusok irodájában. Hihetetlen miket nem tudnak kideríteni rólunk. Mindent !!!! Bob még egy másik korszakban lett azzá a nagyszerű nyomozóvá, aki lett, így nagy hasznát  veszi a nyomozás a lelkes, fiatal, kollégáknak. Sőt ! igazából ők oldják meg végük az ügyet. Az Ügyet, amiről mindenki beszél.
Jean-t nem szerettem. Sajnáltam. De meg nem szerettem .
Kate-ban az tetszett, hogy nagyon tudta mit akar, és azt el is érte. Nagyon szimpatikus nem volt, de elismerem, hogy a munkáját remekül végzi. Unalmas pillanatai nem igazán lehetnek...
Mindezek alapján bátran ajánlom bárkinek a könyvet aki jót akar olvasni. Nem csak krimi rajongóknak ! Azoknak is , akik jellemrajzokban bővelkedő könyveket szeretnek ! Aki romantikát keres az ne olvassa, mert az nincs itt.
Nagyon köszönöm 21. Század Kiadónak a remek könyvet és nagyon várom az Írónő következő gyermekét!

A könyvet itt tudod megvásárolni:https://www.libri.hu/konyv/fiona_barton.az-ozvegy-5.html?p_id=7991

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ilyen volt Shawn Mendesre tombolni /Avagy a 2018-as Sziget/

CSIVETTKA interjú

Pharma Hyaluron Volumennövelő ajakápoló - Rosé