Interjú Zakály Viki írónővel! :)

Sziasztok! A mai napon Zakály Viki írónővel olvashatjátók az interjúmat! :)

1. Honnan jött az első történeted ötlete?

A Szívritmuszavar igaz történeten alapszik. Valóban jártam egy csöngei irodalmi táborban a főiskolás éveim végén a diplomaosztó előtt és valóban volt csodálatos öt napom egy fiúval. A történet nagy része, tehát valós, de a kerettörténet és a kapcsolatunk vége kitalált.  

2. Hány éves korod óta írsz?
Gyerekkoromban is írtam már történeteket, igaz, ekkor még csak fejben. Sosem gondoltam volna, hogy valaha is olvasni fogják az emberek azt, amit én kitaláltam és leírtam, de hihetetlenül jó érzés, hogy szórakoztatok és álmodozásra késztetetek másokat. Én is szenvedélyes olvasó vagyok, tudom, hogy milyen jó érzés, amikor egy könyv messzi tájakra repít a képzelet segítségével. 

3.A saját életedből is merítettél dolgokat?
Igen, nagyrészt onnan merítettem az első két regényemben, ám a harmadikban, az Egyszeregyben teljesen a fantáziámra hagyatkoztam. Liza mégis kedvesen ismerős nekem: mintha egy barátnőm lenne, akit nagyon szeretek, de semmiképpen sem magamról formáztam.

4.Melyik a kedvenc részed a saját könyvedből?
Hú, talán ezt nem kellene elárulnom. :-) De a Szívritmuszavar-sorozatból a leveleket szeretem a legjobban, az Egyszeregyből pedig Liza és Erik első találkozását szerettem írni a legjobban. 

5. Az írás a napodnak hány százalékát teszi ki?
Nem minden nap írok, de ha írok, akkor szinte egész nap. :-) Egy évben általában három-négy hónapot tesz ki az írás, amikor leírom a történetet, de persze ennél sokkal több idő, hiszen ki kell találni, ötleteket kell gyűjteni, sokszor kutatómunkát kell végezni, aztán a leírás után ott van az átírás, az újboli átírás és a szerkesztés is. Egész évben van vele tehát teendő, csak mindig más. 

6.Lesz következő regényed? Ha igen, lehet már róla tudni valamit?
Az Egyszeregy folytatásán dolgozom jelenleg is, remélem, hogy még idén a kezükbe foghatják az olvasók. Akik szerették Erik és Liza történetét, azoknak nagyon fog tetszeni a folytatás, mert a megszokott karakterek visszatérnek, de még több titok, még több rejtély és csavar fogja tarkítani a történetüket.  

7.Ki a kedvenc szereplőd a saját könyvedből?

 Azt hiszem, ha az utolsó regényemet nézem, akkor Barni. Ő volt az, aki a legjobban meglepett. Abszolút mellékszereplőnek szántam, ő mégis kiharcolta, hogy majdnem főszereplő lett belőle. Imádnivaló egy figura, de nagyon makacs. Kíváncsi vagyok, hogyan alakul a továbbiakban a kapcsolatunk.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ilyen volt Shawn Mendesre tombolni /Avagy a 2018-as Sziget/

BubbleBook unboxing!

MybooKz UNBOXING