Dennis Lehane:Az ​éjszaka törvénye [Értékelés]

Sziasztok! A mai napon Dennis Lehane:Az Éjszaka törvénye című könyvéről olvashatjátok az értékelésemet! :)  Köszönöm az Agave Kiadónak,hogy elolvashattam! :)

Fülszöveg:
Joe ​Coughlin, Boston rendőrkapitányának legkisebb fia tolvajként bontogatja szárnyait. Egy balul elsült kaszinórablás közben megismerkedik Emma Goulddal, találkozásuk pedig örökre megváltoztatja az életét. Hamarosan a saját bőrén kénytelen megtapasztalni, mit is jelent valójában az éjszaka törvénye, és milyen árat kell fizetnie azért, ha életben akar maradni az alvilágban. Joe-nak vág az esze, ami bűnözői körökben ritka adottság, ezért szédületes gyorsasággal kapaszkodik egyre magasabbra a szervezett bűnözés ranglétráján, ám a sorsát így sem kerülheti el.
Dennis Lehane regénye egyszerre kalandos és lírai utazás a húszas-harmincas évek Amerikájába, egy mára legendássá vált, letűnt korszak mélyére, amelyben virágzott a szeszcsempészet, a bűnözőket hősként tisztelték, és a gyarlóság az ország nemzeti erényének számított. A könyvből Ben Affleck rendezett nagy sikerű filmet 2017-ben, aminek ráadásul ő a főszereplője is Siena Miller, Zoe Saldana, Scott Eastwood, Brendan Gleeson és Chris Cooper mellett.
Könyvről:
Író:Dennis Lehane
Kiadó:Agave
Kiadási Év:2017
Oldalszám:384

Értékelés:

Dennis Lehane olyan könyvek atyja, mint a Viharsziget, Titokzatos folyó vagy Hideg nyomon. Mind nagyon jó történet és mindet megfilmesítették. A legjobb egyértelműen a Viharsziget . Megunhatatlan. Többször megnézve is az egyik  kedvencem. Az éjszaka törvénye is filmesek , pontosabban Ben Affleck kezébe került és sikerült is elrontania azt. Pedig a könyv jó ! Igazi gengszter-story. Megkapunk benne mindent, amit kell. Gyerekből nagyon korán bűnözővé váló főszereplőt, aki még ráadásul rendőr apával és testvérrel is rendelkezik aki a  kezdeti apró csínyek után   egyre nagyobb akciókat hajt végre.Aki aztán  egyre merészebbé válik . Legmerészebb és egyben életét leginkább befolyásoló tette, hogy elcsábítja a helyi főgengszter szerelmét. Ez a tette jelentősen  rontja életben maradási esélyeit,de hát az elején mégsem halhat meg egy főhős, tehát sittre kerül. Na ott aztán várja egy más világ! A történet a húszas években játszódik, szóval  emberi jogokkal nem igen bíbelődtek még a kemény börtönökben. Ebben sem. Joe élete minden nap veszélyben van. Minden napja elég elcseszett. Különböző maffia családok emberei harcolnak még a börtönön belül is. Joe sem marad ki ebből. Még ha akarna sem tudna, szóval rendesen kell küzdenie a túlélésért. De Joe okos, tudja mikor ki mellé kell állnia,és egy jó húzásával még előbb meg is szabadul a börtönből. Az élete ezután kezdődik. A fő dolog ami köré épülnek az elkövetkező évei, az a rum. Szesztilalom lévén virágzik az alkohol  adása,vétele. Dől a pénz, minden megkapható. Persze ezért ki kell végezni embereket de ezeknek az embereknek ez nem számít. Tulajdonképpen semmi sem számít a pénzen és hatalmon kívül. Bár az író szimpatikusnak próbálja beállítani Joet és a végén féltem is hogy szentté avatja szép lassan, azért ne felejtsük el ,hogy egy kegyetlen bűnözőről olvashatunk. Van szerelem is így aki romantikára vágyik, megkapja . Van ármány , kegyetlenség, bosszú, vérontás minden mennyiségben. Van jó és rossz ember. Van őrült lány. Van cselekmény. Végig izgalmas és érdekes. Mivel nem tervezem a börtönt belülről kipróbálni , ezért olvasni mindig szívesen olvasok az ottani életről. Ugyanígy vagyok a  rosszfiúkkal is . Az ő életükről is szívesen olvasok. Mellékesen pedig a húszas évek Amerikája is érdekel. Tehát számomra ideális volt a könyv.  Csak ajánlani tudom. És akik a végére úgy érzik, hogy felháborító, hogy Joe boldogan élheti hátralévő éveit annak ellenére, hogy miket csinált és hány ember holttestén keresztül jutott el idáig. na nekik üzenem, hogy ezt nem szerettem volna én sem . És az író sem........  Aki látta a filmet is olvassa el, mert mint mondtam a könyvből kíváló film készülhetett volna....

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ilyen volt Shawn Mendesre tombolni /Avagy a 2018-as Sziget/

BubbleBook unboxing!

MybooKz UNBOXING