Interjú Böszörményi Gyulával! :)

Sziasztok! A mai napon egy interjút olvashattok Böszörményi Gyulával! :)

1.Honnan jött az első történeted ötlete?
Tíz éves lehettem, mikor kiolvastam a Winnetou sorozat minden kötetét, és mivel nagyon hiányzott a világ, úgy döntöttem, hogy megírom a folytatását, vagy valami olyasmit. A főhösöm Pat McDonald volt, fiatal fiú, aki a vadnyugatra keveredik. Fogtam az iskolai füzetemet és elkezdtem. Megszületett néhány oldal, mikor anyám meglátta és kijavította a helyesírási hibákat. Ezen jól megsértődtem – nem vette észre magas művészi kvalitásomat, csak a hibákat, hehe –, és sokáig eszembe sem jutott az írás.

2. Hány éves korod óta írsz?
Rendszeresen kb. 16 éves korom óta. Akkoriban jelent meg az első írásom a Magyar Ifjúságban. Persze voltak nagy szünetek, mikor néhány évig nem írtam, csak olvastam, de azt sokat, megszakítás nélkül.

3.A saját életedből is merítettél dolgokat?
Minden író a saját életéből meríti az alapokat, aztán úgy megcsavargatja, hogy rá se lehet ismerni.

4.Melyik a kedvenc részed a saját könyvedből?
Ezen sosem gondolkodtam. Néha beleolvasok egy-egy könyvembe, és akkor elcsodálkozom, örülök, vagy épp bosszankodom, de kedvenc rész mindegyikben akad néhány. Pl. a Leányrablásban az a rész, mikor Mili beáll cselédnek.

5. Az írás a napodnak hány százalékát teszi ki?
Kb. délelőtt tíztől kettőig, majd kaja, és aztán háromtól ötig írok, vagy valami hasonlóval foglalkozom (pl. e-mail interjút adok).

6.Lesz következő regényed? Ha igen, lehet már róla tudni valamit?
Remélem, hogy lesz, és nem. A készülő regény (színdarab, novella, bármi) mindig tabu, arról fecsegni tilos, különben kipukkan, mint egy lufi.

7.Ki a kedvenc szereplőd a saját könyvedből?
Nincs ilyen, mindegyiket bírom, még a rosszakat is.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ilyen volt Shawn Mendesre tombolni /Avagy a 2018-as Sziget/

BubbleBook unboxing!

MybooKz UNBOXING