Szántó Dániel:Revans [Értékelés]

Fülszöveg:

Alig ​pár év telt el Magyarország történetének legbrutálisabb gyilkosságsorozata óta, most mégis egy újabb borzalmas üggyel néz szembe az Országos Rendőr-főkapitányság. Egy fiatal nőt különös kegyetlenséggel gyilkoltak meg a saját otthonában. A holttest jobb lábát levágták, a kiérkező nyomozócsapat pedig tehetetlenül áll az eset előtt. Az egy éves kényszer-eltávozásból külföldről hazatérő Várnay Benett kénytelen csatlakozni a különítményhez, és a deviáns viselkedéséről elhíresült nyomozó hamar egy szövevényes bűncselekmény-sorozat útvesztőjének kellős közepén találja magát. Nincs gyanúsított, sem indíték, és nem egészen öt nappal az első után történik egy újabb gyilkosság, ami kísértetiesen hasonlít az előzőhöz. Ám a tettes ez alkalommal az áldozat bal lábát vágta le, ráadásul egy üzenetet is hagyott hátra, ami minden kétséget kizár: a fővárosban újra sorozatgyilkos szedi áldozatait. Benett tudja, hogy egyre fogy az idejük a következő gyilkosság megelőzésére, miközben bénítóan hat rá a felismerés: nem lehet a véletlen műve, hogy pont aznap követték el az első gyilkosságot, amikor hazatért. A régi sebek pedig egyre jobban felszakadnak. Az alvilág ura, akit a drogosok csak Sakálnak hívnak, egyre magabiztosabban birtokába veszi Budapestet, s már a rendőrség sem tud gátat szabni a nagyhatalmú kartell terjeszkedésének.


Értékelés:

Szántó Dániel  Revansát olvasva nem jut eszembe az, hogy egy kezdő író , első könyvét olvasom, csak az, hogy jó a könyv. Az utóbbi napokban sokat hallottam Dánielről és második könyvéről, mivel az a napokban látott napvilágot. A helyi rádió készített az Íróval riportot, ebbe estem bele teljesen véletlenül és ott méltatták az addig számomra még ismeretlen Szántó Dániel munkásságát. Mivel én is  Szombathelyen élek, nagyon kiváncsivá tett, hogy milyen írója is van városunknak. Tehát elfogult voltam. Mégis csak földim... Meg aztán krimi is, szóval szerettem volna.
Mindkettő kötetet megkaptam, amit ezúton is köszönök , ez azért is remek volt, mert így nem kellett várnom a folytatásra!
Kezdem a külsejével. Egyszerűen jó. Meleg színek, a borítón látható tekintet belénk ivódik és kiugrik a cím , tehát tipikusan olyan könyv, amiért azonnal odanyúlunk a bolt polcán. Ami még látható a borítón, egy sziluett, aminek a történetben nagy jelentősége lesz...
És a történet. Várnay Benett  A NYOMOZÓ. De nem egyszerű eset a pali, ezért el is küldi a főnöke egy évre Mexikóba, hogy kicsit elfelejtődjön mennyire is nem az. Hazatérve aztán rögtön bele is esik egy nyomozásba. Valaki nőket erőszakol, öl, majd csonkol. Szép kis lehetőségek fiatal, szép asszonyoknak! Mert minden áldozat fiatal, szép és házas. Benett és csapata nyomozásba kezd több , kevesebb sikerrel. Aztán persze megtalálják akit kerestek. A történet izgalmas és a vége ,- ami miatt a második kötet megíródott- nem előre látható.
Ami nagyon tetszett, azok a szereplők.
A megcsúszott nyomozó, aki egy zseni. A vele rivalizáló, kevésbé szimpatikus kolléga ,Krisztián. Eszter, a Benettre felnéző és Benettet favorizáló nyomozótárs, aki még mellette fiatal és szép és szerelmes Benettbe....
És a főnök, Konrád.
Bepillantást nyerünk, hogy is nyomoznak a magyar zsaruk.
Természetesen rosszfiúk is vannak. A drogterjesztéssel foglalkozó alvilági figura : Sakál. Vele kapcsolatban van hiányérzetem. Úgy érzem ebből a vonalból többet is ki lehetett volna hozni, hiszen  a hatása a történetre nagyon jelentős, viszont ehhez képest nem sokat tudunk meg a paliról.
Nem rövid a történet , de cseppet sem bántam. Tetszett és mindenképpen olvasásra ajánlom. Márcsak azért is , mert a folytatása még jobb lett..
Köszönöm az Írónak , Szántó Dánielnek, hogy elolvashattam !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ilyen volt Shawn Mendesre tombolni /Avagy a 2018-as Sziget/

BubbleBook unboxing!

MybooKz UNBOXING