Ugrás a fő tartalomra

Ania Ahlborn:És ​bebújt az ördög [Értékelés]

A ​tizenkét éves Jude Brighton három napja tűnt el, és annak dacára, hogy az oregoni Deer Valley rendőrsége és lakói mindent megtesznek azért, hogy megtalálják, az emberek kezdik feladni a reményt. Tudják, hogy az első negyvennyolc óra döntő fontosságú, és miután letelik, fel kell készülni a legrosszabbra. Gyerek létére Stevie is tudja, hogy ez így van, mert imádja a nyomozós filmeket. Pontosan tudja, hogy minden egyes másodperc fontos az unokatestvére, Jude számára, aki ráadásul a legjobb barátja.

És ott van az a másik fiú, Max Larsen… Őt évekkel ezelőtt holtan találták meg az erdőben, miután különös és tisztázatlan körülmények között eltűnt. Deer Valley-ben a háziállatok is furcsán viselkednek: a kutyák és a macskák állandóan elszöknek a gazdáiktól. A kisváros lakói évek óta pusmognak ezekről a megoldatlan ügyekről és arról, hogy talán egy gyilkos ólálkodik az otthonuk környékén. A félelmük hirtelen valósággá válik, amikor Stevie, aki mindenáron ki akarja deríteni, mi történt Jude-dal, rádöbben a szörnyű igazságra.
Értékelés:

Az Írónő első magyarra lefordított könyve, a  Vértestvérek után egyértelműen el szerettem volna olvasni a második magyarul olvasható művét, mert az annyira sötét, nyomasztó és egyben zseniális volt, hogy csak na !! Nálam abszolute dobogós ebben a műfajban. És akkor végre! itt a következő könyve!
A regény 3 részből áll. Az első, napjainkban játszódik. Főszereplőnk Steve 10 éves kissrác, aki egyik napról a másikra elveszíti legjobb, illetve egyetlen barátját Jude-t, aki egyben az unokabátyja is. Jude eltűnik. Keresi az egész város vagy legalábbis keresgeti, hiszen Steve meggyőződése, hogy az egész keresőcsapat kretén.Ilyen hozzáállással sohasem fogják megtalálni a fiút. Ezért aztán Steve magánnyomozásba kezd.Nagyon nem kell erölködnie , mert Jude egyik este haza jön. És innentől kezdve a 10 éves nyomozónak újra akcióba kell kezdenie, mert valami nagyon nagyon nem normális.
Második részben visszamegyünk 25 évet és megismerkedünk a helyi orvossal és nejével. Az orvos egy végtelenül jó ember, neje Rose egy végtelenül egyszerű fehérnép.. Idegesítően hülye és naiv.  Az erdőben egy magányos házban laknak kezdetben viszonylag boldogan, aztán már egyáltalán nem boldogan és végül aztán már .... hűha ! Ezt nem mondhatom el.
Harmadik részben összekapcsolódnak a szálak- ismét a mában játszódik a történet.
A szereplők zöme finoman szólva is problémás. Steve olyan dolgokat lát, amiket más nem. Ennek köszönhetően mindenki gyagyásnak tartja. Nem feltétlenül ok nélkül. Testvére Dunk, kamasz. Senki és semmi nem érdekli. Főként nem öccse zagyvaságai. Anyjuk összeállt egy agressziv nagydarab állattal, aki a rosszabb pillanataiban rendszeresen összeveri az egész családot. Nevelő célzattal... Sajnos ez ellen a fiúk anyja az égvilágon semmit sem tesz. A szomszédban lakó család Jude és Mandy. A családfő halála után ketten maradnak. Egyikük sem  tudja feldolgozni a történteket. Jude agressziv,  lesz, akit az egész város rosszgyereknek könyvel el. Anyja pedig végtelenül szomorú, életuntá válik.
Ők a városi szereplőink. És ott van Rose ,aki az erdőben él és mint mondtam idegesítően egyszerű. 25 év kell, hogy végre rájöjjön tök magától értetődő dologra és hogy mekkora gonoszságot támogatott. És ott van Otto.. Phfú !
Egyedül Steve volt szimpatikus . Neki nagyon nagyon szurkoltam. Mindenben.
A story nem lenne akkora, ha nem úgy végződne a történet, ahogy! Az után egy kicsit át kellett gondolnom az egészet. Bár nem mondom, hogy elötte nem futott ez át agyamon,hiszen ráutaló jeleket kapunk, hogy kitaláljuk mi is fog történni. De mégsem történhetett az... Szóval nem egyértelmű.
Már a Vértestvérekben is olyan szenzációsan elénk varázsolta Ania Ahlborn a történetet, mintha filmet látnánk. Most itt, ebben a történetben is ugyanígy éreztem. Az érzéseket, benyomásokat, embereket, tájat, mindent annyira frankón magunk elé tudunk képzelni, mintha moziznánk.
Nagyon jó könyv!! Bár nekem az első regénye az Írónőnek nagyobbat szólt.
Letehetetlen.  Nekem meg kellett szakítanom az olvasást, de velem maradt a story és alig vártam, hogy újra folytathassam. Kellően sötét és nagyon izgalmas. Nem hagyhatjuk magára Steve-t!
Nagyon ajánlom minden sötétség rajongónak horror kedvelőnek!
Köszönet Agavé Kiadónak hogy elolvashattam és nagyon jó lenne, ha a többi könyvét is kiadnák az Írónak! Szerintem sokan örülnénk!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Elle Kennedy:The Deal [Értékelés]

Sziasztok! A mai napon Elle Kennedy:The Deal című könyvéről olvashatjátok a véleményemet! Fülszöveg: A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával… Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe. …ami jobban sül el, mint remélte. Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már

Interjú:Lakatos Levente gondolatai az illegális könyv letöltésekről

Sziasztok! Ma egy interjút olvashattok Lakatos Leventével aki az illegális könyv letöltésekről fog beszélni. Levente könyveit IDE  kattintva tudjátok megvenni. Mi a véleményed az illegális könyv letöltésről? Azt hiszem, hogy a legtöbb illegális könyvletöltő azt sem tudja, hogy amit csinál, az nincsen rendjén. Sokan legalábbis meglepődnek, ha rájönnek: attól, hogy egy könyv digitális formában is megjelenik, még nem ingyenes. Hogy is lehetne az? Egy könyv legalább egy író munkája, ő azzal dolgozott. A kiadói háttérről már nem is beszélve. A világon senki nem dolgozik ingyen, hiszen a pénzből veszünk ennivalót és senki nem tűri, ha ellopják a munkáját. Az írók az esetek nagy részében eladás után kapják a jogdíjukat, tehát minden egyes illegálisan olvasott könyv koporsószegként értelmezhető. Ha szereted az írót, de illegálisan olvasod, például azt kockáztatod, hogy a kiadó a csökkenő eladások miatt nem fogja a következő könyvét megjelentetni. Illetve könnyen megeshet, hogy a kedvelt sz

Pharma Hyaluron Volumennövelő ajakápoló - Rosé

Sziasztok! Bizonyára sokan láthattátok az Instagram oldalamon,hogy érkezett a Naturproduktól múlt héten egy különleges ajakápoló. Erről olvashatjátok most a beszámolómat. Az ajakápoló 2 színben kapható, Rose illetve Marsalában. Én a Rosét választottam,hozzám az a szín közelebb áll. Sosem volt még hasonló ajakápolóm,így kíváncsian vártam,hogy mi lesz az eredménye,vagy egyáltalán lesz-e,de szerencsére az utóbbi történt. Naponta 2-szer ajánlott/érdemes felvinni az ajkakra kézzel vagy a szivacsos aplikátor segítségével,de az utóbbi egyszerűbb és praktikusabb. Az ajakápoló feje szivacsos aplikátor,így könnyen fel lehet vinni,a kívánt területre. Használatkor én éreztem egy kissé bizsergető,mentolos hatást,de abszolút nem volt kellemetlen.A kiszerelése nem nagy,mindössze 7 ml, ezért is leszek kíváncsi,hogy mennyi ideig tart majd ki. Az ajakápoló hiarulonsavat tartalmaz,ami még teltebbé varázsolja az ajkakat,ezenkívűl sokkal puhább volt használat után az ajkam.Rúzs helyett szájfényként