Ugrás a fő tartalomra

Noah Hawley:Zuhanás ​előtt [Értékelés]

Sziasztok! A mai napon Noah Hawley:Zuhanás előtt című könyvéről olvashatjátok a véleményemet! Köszönöm a kiadónak,hogy elolvashattam!


Fülszöveg:
Egy ​ködös nyári éjszakán magánrepülőgép száll fel az Egyesült Államok keleti partvidékéhez tartozó Martha’s Vineyard-szigetről New York felé, fedélzetén tizenegy utassal.

Tízen a felső tízezer tagjai, a tizenegyedik egy nem túl jelentős festő. Tizenhat perccel az indulás után a gép az óceánba zuhan. A katasztrófát ketten élik túl: Scott Burroughs, a festő és a gépen utazó médiamogul négyéves kisfia. Burroughsnak sikerül a lehetetlen: partra úszik a gyerekkel. Ott aztán belekerül a nyomozás és a médiahisztéria kettős forgatagába. De vajon véletlenül zuhant-e le a gép? Vagy a befolyásos embereket szándékosan gyilkolta meg valaki?

Noah Hawley thrillere napok alatt felkerült a sikerlistákra. A történet nem csak az olvasók, de a kritikusok közt is egyöntetű sikert aratott, mert a szenvedélyes összecsapások nagy gonddal és alapossággal megrajzolt szereplők között zajlanak le. A könyv letehetetlenül izgalmas.

A szerzőt milliók ismerik szerte a világon, Ő a több földrészen is rendkívüli sikert aratott Fargo filmsorozat sokszorosan díjnyertes írója. Díjai közt ott az Emmy és a Golden Globe díjak. A zuhanás előtt filmjogait a Sony Pictures vásárolta meg.

Könyvről:
Kiadó:21.Század
Kiadási Év:2016
Oldalszám:400

Értékelés:

A történet központja egy repülőgép-szerencsétlenség. De  nem csak  erről szó a könyv. Ennél sokkal összetettebb gondolatokat közöl.
A lezuhant gépen utazik  David Bateman aki  egy  média birodalom vezetője, felesége Margaret, gyermekeik Rachel és  David.  Velük utaznak barátjaik a pénzügyi mágus  Ben Kipling és felesége Sarah. És vendégként -Margaret meghívására  Scott  Borrought, a festő is az utazás ezen gyorsabb változatát válassza. New York lett volna az uticél. Alig félórás út. De valami történik és a gép 16 perccel a felszállás után lezuhan.
Scottnak szerencséje van és nem hal meg a gép becsapódásakor, mellette kíváló úszó is így elindul a partnak vélt irányba, amikor meghallja, hogy még valaki élve maradt. A négyéves kisfiú is víz fölé kerül. Ketten maradtak , Scott elindul a part felé küzködve a hullámokkal, a félelemmel, hogy bármikor cápa vacsorájává válhatnak. Hihetetlen, de sikerül nekik partot érniük.  A festőt hőssé avatja a közvélemény, mindenki Őt akarja látni, de ő nem mutatkozik .Nem akarja ezt az egészet. És akkor a halott médiacsászár emberei támadásba kezdenek. Minden létező eszközzel támadják a művészt a legaljasabb módon kutakodnak utána, bevetve minden legális és illegális eszközt. Közben semmi mással nem törődve , csak a szenzációval. És számomra ettől lett sokkal több ez a könyv más, mint egy repülőgép lezuhanásának története. Mert a vizsgálat tartama alatt megismerjük valamennyi szereplő életét, utolsó napjait. Láthatjuk mennyire apró véletleneken múlik mindannyiunk élete és mennyire ki vagyunk  szolgáltatva emberek szeszélyeinek. És hogy milyen mocskos tud lenni a média. Ahogy felemel, úgy a mélybe is taszít, ha úgy tartja kedve. De legalábbis  megpróbálja azt.
Persze nem mindenki ilyen aljas, hiszen az  életben is több a jó ember.  Vannak segítókész ismeretlenek mert aki segített illetve jószándékkal fordult Scott felé, mind általa addig alig, vagy egyáltalán nem ismert  ember volt. Legyen az a  mecénás hölgy, vagy a vizsgálatot vezető Gus .  Nagyon nagyon jók a jellemrajzok ! Mindenkit remekül leír az író és bár csak pár oldal némelyikük élete, a lényeget megtudjuk valamennyiükről.
Főként ez tetszett és az író által közölt gondolatok az emberi kapcsolatokról. És azok változásairól. Rendkívül szimpatikus volt az egész. És elgondolkodtató. Egyébként én nem sorolnám a  thrillerek közé. Szerintem nem az. Szerintem egy remekül megírt jellemrajz rólunk emberekről és a világunkról.
Köszönöm 21.század ismét a nagyszerú könyv elolvasásának lehetőségét!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Elle Kennedy:The Deal [Értékelés]

Sziasztok! A mai napon Elle Kennedy:The Deal című könyvéről olvashatjátok a véleményemet! Fülszöveg: A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával… Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe. …ami jobban sül el, mint remélte. Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már

Interjú:Lakatos Levente gondolatai az illegális könyv letöltésekről

Sziasztok! Ma egy interjút olvashattok Lakatos Leventével aki az illegális könyv letöltésekről fog beszélni. Levente könyveit IDE  kattintva tudjátok megvenni. Mi a véleményed az illegális könyv letöltésről? Azt hiszem, hogy a legtöbb illegális könyvletöltő azt sem tudja, hogy amit csinál, az nincsen rendjén. Sokan legalábbis meglepődnek, ha rájönnek: attól, hogy egy könyv digitális formában is megjelenik, még nem ingyenes. Hogy is lehetne az? Egy könyv legalább egy író munkája, ő azzal dolgozott. A kiadói háttérről már nem is beszélve. A világon senki nem dolgozik ingyen, hiszen a pénzből veszünk ennivalót és senki nem tűri, ha ellopják a munkáját. Az írók az esetek nagy részében eladás után kapják a jogdíjukat, tehát minden egyes illegálisan olvasott könyv koporsószegként értelmezhető. Ha szereted az írót, de illegálisan olvasod, például azt kockáztatod, hogy a kiadó a csökkenő eladások miatt nem fogja a következő könyvét megjelentetni. Illetve könnyen megeshet, hogy a kedvelt sz

Pharma Hyaluron Volumennövelő ajakápoló - Rosé

Sziasztok! Bizonyára sokan láthattátok az Instagram oldalamon,hogy érkezett a Naturproduktól múlt héten egy különleges ajakápoló. Erről olvashatjátok most a beszámolómat. Az ajakápoló 2 színben kapható, Rose illetve Marsalában. Én a Rosét választottam,hozzám az a szín közelebb áll. Sosem volt még hasonló ajakápolóm,így kíváncsian vártam,hogy mi lesz az eredménye,vagy egyáltalán lesz-e,de szerencsére az utóbbi történt. Naponta 2-szer ajánlott/érdemes felvinni az ajkakra kézzel vagy a szivacsos aplikátor segítségével,de az utóbbi egyszerűbb és praktikusabb. Az ajakápoló feje szivacsos aplikátor,így könnyen fel lehet vinni,a kívánt területre. Használatkor én éreztem egy kissé bizsergető,mentolos hatást,de abszolút nem volt kellemetlen.A kiszerelése nem nagy,mindössze 7 ml, ezért is leszek kíváncsi,hogy mennyi ideig tart majd ki. Az ajakápoló hiarulonsavat tartalmaz,ami még teltebbé varázsolja az ajkakat,ezenkívűl sokkal puhább volt használat után az ajkam.Rúzs helyett szájfényként