Rachel Abbott:Aludj Jól [Értékelés]

Sziasztok! Ma Rachel Abbott:Aludj Jól című könyvéről olvashatjátok az értékelésemet! :)
Köszönöm a Művelt Nép kiadónak,hogy elolvashattam!

Fülszöveg:
Meddig mennél el a szeretteidért?
Amikor Olivia Brookes felhívja a rendőrséget, hogy bejelentse férje és gyermekei eltűnését, azt hiszi, soha többé nem látja viszont őket. Okkal fél a legrosszabbtól, hiszen nem ez az első tragédia, amit átél.
Most, két esztendővel később, Tom Douglas főfelügyelőt ismét ehhez a családhoz küldik nyomozni, ám ezúttal Oliiva tűnt el. Minden bizonyíték arra utal, hogy reggel még az otthonában tartózkodott kocsija a garázsban áll, pénztárcája a konyhaasztalon heverő táskájában van.
A rendőrség el akarja rendelni Olivia keresését, de a családtagok összes fényképét eltávolították a fotóalbumokból, számítógépekből, telefonokból.
Aztán meglátják a vért.
Vajon a múlt utolérte Oliviát?
Aludj jól ha tudsz. Sosem tudhatod, ki figyel…
Könyvről:
Író:Rachel Abbott
Kiadó:Művelt Nép
Kiadási Év:2016
Oldalszám:446

Értékelés:

Aludj jól Kedvesem ! - suttogja a férj felesége fülébe.
Mocsok ganéj !- ordítja a legjobb barátnő, Sophie
Jaj ne , ne csináld Robert !- kéri a feleség.
Meg  kell Őket találnunk- kívánják a nyomozók.
Ismét egy nagyon jó könyvet adott ki Műveltnép Kiadó!  Az első oldalaktól érezhető, hogy ez a könyv jó lesz. Nem könnyű letenni, nagyon gyorsan meg kell tudnunk, mi lesz a főszereplőink sorsa. Adott egy jó körülmények között élő házaspár három pici gyermekkel.  Olivia- akinek az élete tele van tragédiákkal. Először szerelmét és első gyermeke apját veszíti el, aki látszólag csak lelép egyik napról a másikra, majd szülei halnak meg egy szén-monoxid mérgezés következtében.
Az addigi boldog életű, vidám. okos nő összeomlik. Ekkor ismeri meg jövendő párját Robert Brookes-t. Innentől Olivia megkap bármit amit akar. Gondtalan élet, biztonság, anyagi jólét,luxus szinten berendezett ház, újabb két gyerek, szerető férj.... Persze ez nem így van. Robert teljesen a felügyelete alá kényszeríti nejét. Nem normális módon állandóan ellenőrzi mikor, mennyi időre megy el és mikor ér vissza a házba.. Megfigyeli. Pénzt nem ad neki, csak a családra költhet. Bár ruhákkal elhalmozza, a szabadságtól teljesen megfossza.
Nem csoda, ha Olivia ezt megelégeli és úgy érzi valamit tennie kell. Nem tudni, hogy az okos férj ebből mennyire jött rá. Ugyanis egyik nap hazatérve egy két hetes konferenciáról a lakást üresen találja. Se gyereket, se asszonyt ott nem lel. A rendőrség kihallgatja és egyre több furcsaságra jönnek rá  a nyomozók. Meg kell említenünk, hogy a nyomozók közül az idősebb és tapasztaltabb a véletlennek köszönhetően Olivia mindhárom tragédiáját első sorból asszisztálhatta végig, ugyanis ott volt   Dan eltűnésekor és a szülók halálakor is Ö ment ki helyszinelni. Így érthető módon ez is motiválja a család keresésekor.  És akkor Robert megszökik. Innen már egyértelmű, hogy el kell kapniuk és számon kell kérniük rajta, mit tett családjával. Robert egy megszállott őrült. 
A történetben nincs unalom. Izgalom viszont töményen. Robert az egyetlen utálatos figura , rajta kívül mindenki megérdemli, hogy szurkoljunk neki. Mindenkinek másért.  Mindenki magánéletéről kiderül pár dolog és ez még szimpatikusabbá teszi szereplőinket. Nagy romantika itt sincs és ennek mindig nagyon örülök, mert nem szeretem amikor ilyen krimiket beborít a rózsaszín szirup. Ilyen történetekbe nem kell túlzásokba esni ezen a téren véleményem szerint. Na itt nem is esett az Írónő.
Az is nagyon tetszett, hogy amikor már azt hisszük, hogy vége, megoldották az ügyet, még mindig van ami kiderül és valamit tenni kell az információval..... Hogy reagál erre Tom , a nyomozó? Hát majd ha elolvassátok -tegyétek azt- megtudjátok. !!! 
Ezt a könyvet nem azért kell elolvasni, mert a végére bejön valami csavar és akkor válik izgivé, hanem azért , mert már az elejétől az.  Holtodiglan rajongók ! Ez tetszeni fog szerintem Nektek is!!!
Köszönet a Művelt Nép Könyvkiadónak a remek olvasmányért !!!!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ilyen volt Shawn Mendesre tombolni /Avagy a 2018-as Sziget/

CSIVETTKA interjú

Pharma Hyaluron Volumennövelő ajakápoló - Rosé