Ugrás a fő tartalomra

Dr.Cserjési Petra:Halott Barátnők [Értékelés]

Sziasztok! Ma Dr. Cserjési Petra:Halott Barátnők című könyvéről olvashatjátok az értékelésemet!

Fülszöveg: 

Öt hulla. Egy tetthely. Egy közös pont.
Vagy mégsem?
Egy átlagosnak induló napon, a szennyvíztelepen öt női holttestet találnak. Látszólag egyetlen közös ponttal: Lolával. Az ügy felgöngyölítését láthatatlan erők gátolják, így az lezáratlanul már-már a feledés homályába merül.
Két év után, a váratlan helyről érkező bizonyítéknak köszönhetően, az ifjú nyomozónő új főnökétől kap egy esélyt, hogy utána járjon a rejtélynek. Vajon választ kap élete egyik legfontosabb kérdésre? Ki gyilkolta meg a legjobb barátnőit?
Ahogy titokzatos segítőjével egyre mélyebbre ásnak, úgy derül ki, hogy mindenkinek vannak titkai, amiket elrejtene a világ elől és, hogy valójában senki sem egészen az, akinek látszik…
Lesz, akinek fontosabb az igazság, mint a titkok megőrzése? Vagy mindenki a saját érdekeit helyezi előtérbe? Te mit tennél?
Dr. Cserjési Petra regényében egy szövevényes történeten kalauzolja keresztül az olvasót, amit a korrupció, megfélemlítés és a bűn itat át.

Könyvről:

Írónő:Dr.Cserjési Petra
Kiadó:Álomgyár
Kiadási Év:2016
Oldalszám:312
Értékelés:

Ami elöszőr megfogott, az természetesen a cím volt. "Halott barátnők " hmmm ! igazán jól hangzik.! Aztán a borító ! Hmmm ! igazán tetszik ! Jó a színvilága, jók  a képek. Kellően nyomasztó, de annyira mégsem, hogy ne merjem elolvasni. Ezek után pedig  a könyv maga.
Végig azt hittem, hogy az Írónő, Dr . Cserjési Petra, rendőr, vagy nyomozó, de  mindenképpen kapcsolatban van a Rendőrséggel. Annyira elsőkézből származónak és közvetlen élményeken alapulónak tűnt az egész írás, a sztori és a stílus, hogy a nyakamat mertem volna tenni az elméletemre. Aztán utána olvastam és megtudtam,hogy csak rendőr szeretett volna lenni Petra, de nem vált belőle nyomozó.  Nos a könyv olyan, mint említettem, mintha rendőr írta volna.
Az alapsztory nagyon izgi, hiszen senki sem tudná könnyen feldolgozni, ha egyszerre öt barátnőjét megölik és a szennyvíztisztitóba dobják,ráadásul nem is ismerik egymást annyira, hogy egy időben egy helyen kellett volna lenniük. Lola,  a nyomozónő így járt. Két év múlva sem tudja lezárni a történteket és azt sem, hogy a rendőrség láthatóan nem is akarja megtudni ki tette ezt a szörnyűséget. Lolát, pedig aki tenni szeretne valamit ezügyben, minden eszközzel hátráltatják. De ekkor fordulat  áll be a nyomozásban. Az új főnöke Cirill,  régi kedves ismerős , leporoltatja az aktát és segít a lánynak. Lola kiváló nyomozó, remek barátnő, megállíthatatlan és okos ! Remek következtetései vannak. Olyanokat vesz észre, amit még a kollégái sem. A megoldott bűneseteinek statisztikája remek. Ezért sem érti, hogy miért nem nyomozhatott eddig barátnői ügyében. De most ! teljesen beleveti magát. Segítségére van Igor, aki a nagy szerelem és teljesen véletlenül egy ultramodernül felszerelt szupertitkos nyomozócsapat vezetője.
Természetesen én is azt hittem a törénet felénél, hogy tudom ki volt a tettes de nem az lett a végkifejlet amire számítottam..
Mindvégig izgalmas a nyomozás és ami tetszett, hogy olyan dolgokról olvashattam ezzel kapcsolatban,amiről eddig nem tudhattam.  Módszerekről ,amikről nem tudtam. Szóval izgi volt. Ami nagyon tetszett az elején, de sajnos a könyv kb harmada után elveszett, az a humor. Az elején annyira jó beköpések voltak mint pl, a lány aki ideges lett a 19 szálas cigitől ,ezért felvásárolja az utolsó 20 szálas dobozokat, Cirill gyerekkori élményei, Ed Ward név. és még sorolhatnám de nem szeretnélek megfosztani  Benneteket ezek felfedezésétől, szóval nagyon nagyon nagyon sajnálom, hogy ezek később elmaradtak. Kedves Petra ! a folytatásba és többi könyvébe kérem vigye bele a humorát, mert nagyon bírom.!!!
Igor és Lola románcának apró megnyilvánulásai csak szinesítik a könyvet és nem viszik el romantikába a történetet. És ez megint csak jó !  A történet kiált egy folytatásért, de az már jön is és remélem az is ilyen remek lesz ! A könyv nagyon tetszett és csak ajánlani tudom, hogy olvassátok el.
Hopp! még valami ami nagyon pozitív volt. A történet nem külföldön, hanem Magyarországon játszódik,. Több helyen is megfordul nyomozópárosunk így bárhol lakunk, még inkább magunkénak érezhetjük ezt a történetet és a nyomozás még személyessebbé válik így.  Ja , ' és  jók a nevek is. Semmi megszokott, mindenki egyedi. Dáriusz, Cirill, Lola , Igor, Ed, és az öt lány :Amélia, Abigél, Alíz, Asztrid. és Anna. Nos, szerintetek mennyire véletlen , hogy minden halott lány nevének kezdőbetűje "A" ?  Hát persze, hogy nem fogom elárulni !!!! olvassátok el !! Jó lesz !

Szeretném megköszönni az Álomgyár Kiadónak és az Írónőnek a könyvet és azt, hogy elolvashattam , illetve megoszthattam vagyis inkább remélem kedvet csinálhattam Nektek az elolvasásához !! Köszönöm !!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Elle Kennedy:The Deal [Értékelés]

Sziasztok! A mai napon Elle Kennedy:The Deal című könyvéről olvashatjátok a véleményemet! Fülszöveg: A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával… Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe. …ami jobban sül el, mint remélte. Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már

Elle Kennedy: The Mistake – A baklövés [Értékelés]

Sziasztok! A mai napon Elle Kennedy: The Mistake – A baklövés című könyvéről olvashatjátok a véleményemet! Fülszöveg: A ​srác nem csak a pályán szeret játszani… De ezúttal kemény ellenféllel találja szemben magát… A srác nem csak a pályán szeret játszani… Az egyetemista John Logan bármelyik lányt megkaphatja. A hokicsapat sztárjaként az élete csupa buli és csajozás, ám lefegyverző mosolya és laza stílusa valójában csak álca, amivel a diploma után rá váró évek miatti keserűségét leplezi. Szexi kalandja az elsőéves Grace Iversszel egy időre feledteti vele a gondokat, de egy meggondolatlan lépés miatt elveszíti a lányt, és utána kemény erőfeszítéseket kell tennie, hogy bebizonyítsa, megérdemel egy második esélyt. De ezúttal kemény ellenféllel találja szemben magát… A rosszul sikerült első év után Grace immár idősebben és érettebben tér vissza a Briar Egyetemre. Úgy érzi, végre sikerült elfelejtenie a nagyképű hokist, akinek majdnem odaadta a szüzességét. Már nem az a szende,

Borítóleleplezés: Réti László - Falak mögött

Sziasztok! A mai napon egy borítóleleplezést hoztam nektek mégpedig Réti László:Falak mögött című könyvéről. Fülszöveg: Európát szíven találta a két évtizedes migrációs hullám. A kontinens bezárkózott Sötét korszak köszöntött ránk. A kontinens déli- és keleti határát hat méter magas építmény, a Fal szegélyezi. Kétszáz méterenként őrtornyok állnak géppuskákkal, mesterlövészekkel. Tűzparancs van érvényben. Ezrek halnak meg, mert megkísérlik átmászni vagy áttörni a falat. A kontinenshez tartozó szigetvilágot fel kellett adni. Szicília, Kréta, Ciprus, Málta – mind elvesztek. Földjükön anarchia tombol, nincs jog, nincs rend, csak forrongó, reményvesztett embertömeg. Radnai Margit az Európai Bevándorlási Hivatal tapasztalt ügynöke ebben a világban próbálja megvédeni azt, ami számára igazán fontos. A saját elveiért áll ki, akárcsak a többiek: a budapesti egyetem fiatal, radikális elveket való tanára, a New York-i könnyelmű oknyomozó újságírónő, és a világszert