Ugrás a fő tartalomra

Dr.Cserjési Petra:Halott Barátnők [Értékelés]

Sziasztok! Ma Dr. Cserjési Petra:Halott Barátnők című könyvéről olvashatjátok az értékelésemet!

Fülszöveg: 

Öt hulla. Egy tetthely. Egy közös pont.
Vagy mégsem?
Egy átlagosnak induló napon, a szennyvíztelepen öt női holttestet találnak. Látszólag egyetlen közös ponttal: Lolával. Az ügy felgöngyölítését láthatatlan erők gátolják, így az lezáratlanul már-már a feledés homályába merül.
Két év után, a váratlan helyről érkező bizonyítéknak köszönhetően, az ifjú nyomozónő új főnökétől kap egy esélyt, hogy utána járjon a rejtélynek. Vajon választ kap élete egyik legfontosabb kérdésre? Ki gyilkolta meg a legjobb barátnőit?
Ahogy titokzatos segítőjével egyre mélyebbre ásnak, úgy derül ki, hogy mindenkinek vannak titkai, amiket elrejtene a világ elől és, hogy valójában senki sem egészen az, akinek látszik…
Lesz, akinek fontosabb az igazság, mint a titkok megőrzése? Vagy mindenki a saját érdekeit helyezi előtérbe? Te mit tennél?
Dr. Cserjési Petra regényében egy szövevényes történeten kalauzolja keresztül az olvasót, amit a korrupció, megfélemlítés és a bűn itat át.

Könyvről:

Írónő:Dr.Cserjési Petra
Kiadó:Álomgyár
Kiadási Év:2016
Oldalszám:312
Értékelés:

Ami elöszőr megfogott, az természetesen a cím volt. "Halott barátnők " hmmm ! igazán jól hangzik.! Aztán a borító ! Hmmm ! igazán tetszik ! Jó a színvilága, jók  a képek. Kellően nyomasztó, de annyira mégsem, hogy ne merjem elolvasni. Ezek után pedig  a könyv maga.
Végig azt hittem, hogy az Írónő, Dr . Cserjési Petra, rendőr, vagy nyomozó, de  mindenképpen kapcsolatban van a Rendőrséggel. Annyira elsőkézből származónak és közvetlen élményeken alapulónak tűnt az egész írás, a sztori és a stílus, hogy a nyakamat mertem volna tenni az elméletemre. Aztán utána olvastam és megtudtam,hogy csak rendőr szeretett volna lenni Petra, de nem vált belőle nyomozó.  Nos a könyv olyan, mint említettem, mintha rendőr írta volna.
Az alapsztory nagyon izgi, hiszen senki sem tudná könnyen feldolgozni, ha egyszerre öt barátnőjét megölik és a szennyvíztisztitóba dobják,ráadásul nem is ismerik egymást annyira, hogy egy időben egy helyen kellett volna lenniük. Lola,  a nyomozónő így járt. Két év múlva sem tudja lezárni a történteket és azt sem, hogy a rendőrség láthatóan nem is akarja megtudni ki tette ezt a szörnyűséget. Lolát, pedig aki tenni szeretne valamit ezügyben, minden eszközzel hátráltatják. De ekkor fordulat  áll be a nyomozásban. Az új főnöke Cirill,  régi kedves ismerős , leporoltatja az aktát és segít a lánynak. Lola kiváló nyomozó, remek barátnő, megállíthatatlan és okos ! Remek következtetései vannak. Olyanokat vesz észre, amit még a kollégái sem. A megoldott bűneseteinek statisztikája remek. Ezért sem érti, hogy miért nem nyomozhatott eddig barátnői ügyében. De most ! teljesen beleveti magát. Segítségére van Igor, aki a nagy szerelem és teljesen véletlenül egy ultramodernül felszerelt szupertitkos nyomozócsapat vezetője.
Természetesen én is azt hittem a törénet felénél, hogy tudom ki volt a tettes de nem az lett a végkifejlet amire számítottam..
Mindvégig izgalmas a nyomozás és ami tetszett, hogy olyan dolgokról olvashattam ezzel kapcsolatban,amiről eddig nem tudhattam.  Módszerekről ,amikről nem tudtam. Szóval izgi volt. Ami nagyon tetszett az elején, de sajnos a könyv kb harmada után elveszett, az a humor. Az elején annyira jó beköpések voltak mint pl, a lány aki ideges lett a 19 szálas cigitől ,ezért felvásárolja az utolsó 20 szálas dobozokat, Cirill gyerekkori élményei, Ed Ward név. és még sorolhatnám de nem szeretnélek megfosztani  Benneteket ezek felfedezésétől, szóval nagyon nagyon nagyon sajnálom, hogy ezek később elmaradtak. Kedves Petra ! a folytatásba és többi könyvébe kérem vigye bele a humorát, mert nagyon bírom.!!!
Igor és Lola románcának apró megnyilvánulásai csak szinesítik a könyvet és nem viszik el romantikába a történetet. És ez megint csak jó !  A történet kiált egy folytatásért, de az már jön is és remélem az is ilyen remek lesz ! A könyv nagyon tetszett és csak ajánlani tudom, hogy olvassátok el.
Hopp! még valami ami nagyon pozitív volt. A történet nem külföldön, hanem Magyarországon játszódik,. Több helyen is megfordul nyomozópárosunk így bárhol lakunk, még inkább magunkénak érezhetjük ezt a történetet és a nyomozás még személyessebbé válik így.  Ja , ' és  jók a nevek is. Semmi megszokott, mindenki egyedi. Dáriusz, Cirill, Lola , Igor, Ed, és az öt lány :Amélia, Abigél, Alíz, Asztrid. és Anna. Nos, szerintetek mennyire véletlen , hogy minden halott lány nevének kezdőbetűje "A" ?  Hát persze, hogy nem fogom elárulni !!!! olvassátok el !! Jó lesz !

Szeretném megköszönni az Álomgyár Kiadónak és az Írónőnek a könyvet és azt, hogy elolvashattam , illetve megoszthattam vagyis inkább remélem kedvet csinálhattam Nektek az elolvasásához !! Köszönöm !!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Interjú:Lakatos Levente gondolatai az illegális könyv letöltésekről

Sziasztok! Ma egy interjút olvashattok Lakatos Leventével aki az illegális könyv letöltésekről fog beszélni. Levente könyveit IDE  kattintva tudjátok megvenni. Mi a véleményed az illegális könyv letöltésről? Azt hiszem, hogy a legtöbb illegális könyvletöltő azt sem tudja, hogy amit csinál, az nincsen rendjén. Sokan legalábbis meglepődnek, ha rájönnek: attól, hogy egy könyv digitális formában is megjelenik, még nem ingyenes. Hogy is lehetne az? Egy könyv legalább egy író munkája, ő azzal dolgozott. A kiadói háttérről már nem is beszélve. A világon senki nem dolgozik ingyen, hiszen a pénzből veszünk ennivalót és senki nem tűri, ha ellopják a munkáját. Az írók az esetek nagy részében eladás után kapják a jogdíjukat, tehát minden egyes illegálisan olvasott könyv koporsószegként értelmezhető. Ha szereted az írót, de illegálisan olvasod, például azt kockáztatod, hogy a kiadó a csökkenő eladások miatt nem fogja a következő könyvét megjelentetni. Illetve könnyen megeshet, hogy a kedvelt sz

A legjobb határidőnapló! /Életszövő/

Köszönöm az Életszövőnek ezt a csodálatos határidőnaplót! Az utóbbi időben egyszerűen rákatattam a naptárakra. Nagyon sok naptáram van itthon,de talán az életszövő az első olyan határidőnapló amihez kell kreativitás is ugyanis ez nem egy átlagos naptár/napló hanem egy igazi életszövő Személyre tudod szabni,úgy fog kinézni a naplód ahogy TE szeretnéd. Mivel cserélhető borítója van így ha megunnád akkor egyszerűen lecseréled. A napló egyébként A5-ös méretű és mint az előbb említettem cserélhető előlappal rendelkezik. Számomra pozitív csalódás volt,hogy a lapok elég vastagok ahhoz,hogy ne ütődjön át az írás.Tudtátok,hogy odáig vagyok az emojikért? Igen imádok őket és a naplóhoz járnak ilyen matricák egy irattartó és egy öröknaptár is. Amit bármikor tudsz magaddal vinni mert olyan pici,hogy bárhol elfér így ha valami eszedbe jut gyorsan leiis tudod írni.Egyébként a naplóhoz ajándékba könyvjelző is jár ami egy igazán könyvmolynak fontos.Ha szeretsz színezni akkor pedig egészen biztos,ho

Jussi Adler-Olsen: A 64-es betegnapló [Értékelés]

Sziasztok! A mai bejegyzésben Jussi Adler-Olsen: A 64-es betegnapló című könyvéről olvashatjátok az értékelésemet! Köszönöm az Animus Kiadónak,hogy elolvashattam!♥ Fülszöveg: A bántalmazás és az erőszak mindennaposnak számított azon a félreeső dán szigeten, amely kényszerű lakhelye volt szellemi fogyatékosnak ítélt nőknek, de prostituáltaknak is. Amikor Rita Nielsen első ízben lépett a szigetre, egy olyan dráma részese lett, amely 55 évvel később a megoldatlan ügyekkel foglalkozó Q-ügyosztály eddigi legbonyolultabb esetéhez vezetett. A nyomtalanul eltűnt prostituált irattári anyagát tüzetes vizsgálat alá veszik, így Carl, Rose és Assad hamarosan rájönnek, hogy a nő egykori eltűnése egy súlyosan törvénysértő ügy része, amely nyilvánvalóan azóta is folytatódik. Amikor pedig mélyebbre kezdenek ásni, egy rendkívül hidegvérű ellenfél jelenik meg a színen… Értékelés: A Q-ügyosztály eseteit régóta figyelemmel kísérem. Nem az könyveket olvastam, hanem a filmverzióit láttam. Volt