Louise Jensen:A Nővér [Értékelés]

Sziasztok! Ma Louise Jensen:A Nővér című könyvről olvashatjátok az értékelésemet! Köszönöm a Művelt Nép Kiadónak,hogy elolvashattam!
Fülszöveg:
Grace teljesen megváltozott a legjobb barátnője, Charlie halála óta. Kísértik az utolsó találkozásukkor mondott szavai, s miközben a válaszokat keresi, kinyitja Charlie régi emlékdobozát. Bizony sok mindent nem tudott a legközelebbi barátnőjéről

Amikor kutatni kezd a lány édesapja után, jelentkezik nála Anna, aki azt állítja, hogy Charlie testvére. Grace számára ez olyan, mintha új családtagra lelne, és Anna csakhamar fölöttébb otthonosan érzi magát Grace és a barátja, Dan házában.
Valami azonban nem stimmel. Eltűnnek dolgok, Dan furán viselkedik, Grace pedig biztos benne, hogy követik. Mindez csak az ő elméjének a szüleménye, vagy szörnyű veszélyben van, ahogy egyre közelebb kerül az igazság felderítéséhez Charlie-val és Dannel kapcsolatban?
Semmit nem tehetett volna, hogy megmentse Charlie-t… Vagy mégis?

Könyvről:
Író:Louise Jensen
Kiadó:Művelt Nép
Kiadási Év:2017
Oldalszám:442 oldal

Értékelés:

Pszihológiai thrillerként jegyzik a könyvet, de szerintem annak kissé lightos. Ha nem lenne a végén a beharangozott csavar, akkor meg végképp nem a fenti kategóriába tartozó irodalmi mű lenne. A csavar végülis ott van és tényleg nem számítottam erre, pedig már felétől úgy éreztem ,: mindent kitaláltam. Nem.
Nem ez volt a legizgibb könyv amit olvastam, de mindenképpen jó volt olvasni. Voltak  oldalak  amikor a főszereplő Gracét jól megrángattam volna, hogy ennyire felesleges jónak lenni és vaknak mert csak magával szúr ki, ha nem - akar- észre venni dolgokat, illetve nem akar események közt párhuzamot vonni. De aztán már annyira egyértelműen szembesült az emberi gonoszsággal, hogy muszáj volt reagálnia rá,mert hát arra csak lépni kell végre, ha egy barátnőd közli veled, hogy hónapok óta hülyének néznek a hozzád legközelebb álló emberek.  Mondhatom a könyv tele van gonosz emberekkel!!! Olyan elképesztően pofátlanul bánnak Gracével, aki alapvetően egy jó ember, hogy rendesen felment bennem a  pumpa! A pasija, Dan, na Ő meg aztán tényleg nagyon bunkón viselkedett. Ezek után nem tudom, hogy tudnának e újra együtt élni. Én biztos nem bíznék meg benne többé és itt most nem arra gondolok, hogy volt e Grace mellett más nővel, hanem amit utána tett. Vagy inkább nem tett...phffu! Nem szerettem Lexiet sem Ő Grace legjobb -immáron halott - barátnőjének anyja. Csak inni és cigizni tudott jól, azonkívül másra  nem igen volt képes. Jóra legalább is nem. Akik mindvégik nagyon rendesek voltak, azok Grace nagyszülei voltak. Mindig, mindenben segítették és mellette álltak. Még szerencse, hogy Ők ott voltak, amikor kellett. Viszont nagyon jó volt olvasni ,hogy egy addig magát tutyimutyinak gondoló ember végre rájön, hogy igenis erős, megáll a saját lábán és még jól is érzi magát. Nincs szüksége  arra méltatlan emberekre. ! Ez nagyon tetszett, mert az életben is rengeteg ilyen nő, férfi van, akik abban a hitben leledzenek hosszú hosszú évekig, hogy egyedül semmire sem mennének.
Anna a jövevény, hát Ő meg teljesen buggyant volt. Mentálisan teljesen tönkrevágva ismerjük meg. Azt nem mondom el, hogy ezt mi váltotta ki nála. Valahol sajnáltam, mert rendesen kiszúrtak Vele is. Így aztán láthatjátok, hogy elég érdekes jellemekkel találkozhatunk. Mindenki valahol megbicsaklott az életben...
Összegezve a könyv jó. Belőlem rendesen indulatokat váltott ki. A hasonló jellegű könyveket szerető olvasótársaimnak jószívvel ajánlom, bár mondom nem ez volt ebben a témában a legerősebb, de nem is  kell, hogy minden könyv után  padlóra kerüljünk a hatásától.  Köszönettel tartozom Művelt Nép Kiadónak, hogy olvashattam A nővért.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ilyen volt Shawn Mendesre tombolni /Avagy a 2018-as Sziget/

CSIVETTKA interjú

Pharma Hyaluron Volumennövelő ajakápoló - Rosé