Likó Marcell:Énekelt és el nem énekelt dalok értékelés

Sziasztok! A mai napon Likó Marcell:Énekelt és el nem énekelt dalok című könyvéről olvashatjátok az értékelésemet!

Fülszöveg:

Panellét, apa – anya játszmák, elárvultság, élvezetek. 
Mintha csak erről szólnának a Vad Fruttik szövegei, holott a dalokat kedvelők ennél sokkal többről, más korosztályos élményekről is beszámolnak. 
Likó Marcell (1979) dalszövegei elsősorban énekhangra készültek, s bennük ott az az idő, amely az olvasó életideje is.

Könyvről:
Író:Likó Marcell
Kiadó:Athenaeum
Kiadási Év:2016
Oldalszám:136

Értékelés:

Vad Fruttik rajongó vagyok nagyon régóta. Az első , amire emlékszem Velük kapcsolatban, hogy megyek haza és egy piros lámpánál a" Nekem senkim sincsen " szám ment a rádióban. Akkor még nem tudtam kik Ők, de aztán megismertem a bandát. A "Fénystopposok " lemez óta a rajongásom töretlen. Nem tudom, hogy hányszor láttam a ZENEKART játszani ,de iggen sokszor. Az egyik oka, hogy nem másokért, hanem értük rajongok az az, hogy érthető szövegeik vannak. Mert ugye vannak azok a zenekarok, akiknek a zenéjük jó, meg fülbemászó, csak éppen a szövegük vagy annyira gügye, vagy annyira intellektüell, hogy fogalmam sincs mit kellene kihallanom belőle. Na az ilyen együttesek koncertjére nem járok.
A fentiek alapján evidens volt, hogy szeretném Likó Marcell " Énekelt és el nem énekelt dalok " könyvecskéjét. Örülök, hogy láthatom mi volt a kedvenc dalszövegeim alapja. Hogy miből lett mi.  Hogy most már azt is tudom, segítséggel születnek a dalok szövegei és nem készen pattannak ki Marci fejéből.Kár, hogy  csak a 2013 -ban megjelent " Darabok" darabjai maradtak fenn , és a régebbi versek nincsenek bent a kötetben. Bár  következtetni tudunk Marcell lelkivilágára -ami nem lehet egyszerű- több infót is megoszthatott volna velünk a dalok keletkezésével kapcsolatban. Talán majd legközelebb! Minden esetre Vad Fruttik és Likó Marcell rajongók könyvespolcán ott a kiadvány helye! és miközben olvassátot hallgassatok Fruttikat!!! Sokat ! és járjatok a koncertjeikre, mert azok is jók !!!!
Köszönet Az Athenaum Kiadónak a könyvért !!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ilyen volt Shawn Mendesre tombolni /Avagy a 2018-as Sziget/

BubbleBook unboxing!

MybooKz UNBOXING