Nova Weetman: Legyen, ahogy akarod! – Pálya vagy dráma értékelés


Sziasztok! A mai napon Nova Weetman: Legyen, ahogy akarod! – Pálya vagy dráma című könyvéről olvashatjátok az értékelésemet. Köszönöm a Manó Könyveknek,hogy elolvashattam! :)

Fülszöveg:
Ha netballról van szó, Edie Thomas őstehetség, ám eddig csak hobbiból játszott, és hogy együtt lehessen legjobb barátnőjével, Tess-szel. Amikor viszont bekerül az állami csapatba, hirtelen a kézilabda lesz az élete középpontjában… 
Edie-nek lehetősége nyílik szerepelni az iskolai Rómeó és Júlia-musicalben, méghozzá Freddy partnereként, akiért ezer éve odavan, így viszont lőttek a helyének az állami csapatban. De vajon valóban a musical-e Edie igazi álma, és megbocsát-e neki Tess, amiért elszúrja élete legnagyobb dobását? 
Vagy pedig Edie úgy dönt, irány a csapat, és minden figyelmét a játéknak szenteli, míg csak képbe nem kerül a szexi sportoló, Finn, aki totál elvarázsolja a lányt. Képes lesz-e Edie a pályán tartani a szemét, vagy teljesen a fiú hatása alá kerül?


Könyvről:
Írónő:Nova Weetman
Kiadó:Manó Könyvek
Kiadási Év:2016
Oldalszám:288 oldal


Értékelés:

Olvastam már hasonló könyvet ami szintén ilyen ,,útválasztos'' történet ,ahol az olvasók szerkesztik a történetet. Ez Kate Welshman:Béke vagy vége című könyve volt.Ez a történet jobban tetszett mint az előző könyv pedig azt is igazán szerettem.Még tanultam is a könyvből,hiszen mint a fülszövegben is olvasható a főszereplő lány netballozik és nekem fogalmam sem volt idáig,hogy valójában mi is az,de most utánanéztem szóval IDE kattintva olvashattok bővebben erről a sportról ami hasonlít a kosárlabdához,csak itt nincsen palánk.Kicsit bővebben a könyvről. 2 választási lehetőség van. Az első:Edie imádja a színházat és most esélye nyílik szerepelni a Rómeó és Júliában ahol élete szerelme Freddy lesz a főszereplő.De Edie nem tudja,hogy a színházat vagy a sportot válassza. A második variációt:A lány a netballt válassza és minden figyelmét a csapatnak szenteli majd képbe kerül a szexy sportoló Finn. Edie beleszeret, Vajon Edie képes a pályán tartani a szemét vagy teljesen a fiú hatása alá kerül?A könyvre visszatérve:Annyira szeretem ezeket a könyveket olyan jó érzés,hogy nem egy befejezése van. Viszont,azt sajnálom,hogy ennyire rövid kis novellákat kapunk,hiszen ha egy variáción megyünk végig akkor csak 80-90 oldalt olvasunk el ezért érdemes,több variációt is elolvasni.Alapvetően kétfelé indulhatunk,hogy Edie netballozon vagy  szerepeljen a Rómeó és Júlia című színdarabban Freddy partnereként akit már nagyon rég óta szeret.Mivel romantikus vagyok így egyértelműen a Rómeó és Júliás szálat olvastam el ami igazán,izgalmasra sikeredett.Gyorsan olvasható a nagyobb betűi miatt. 1-2 óra alatt ki is lehet olvasni.Azt be kell vallanom,hogy a másik szálat vagyis a netballosat még nem olvastam el,de tervezem, egyelőre így jó,hogy a Rómeó és Júliás szálat választottam bár,nem hiszem,hogy a későbbiekben annyira emlékezni fogok rá,az előbb említett dolgok miatt(rövid,könnyeden olvasható),de  egyszer-kétszer olvasásra szerintem tökéletes.Aki most fogja a kezébe venni a könyvet és a színházas részt válassza akkor ne lepődjön meg mert lesz benne egy igazán nagy fordulat amire én nem számítottam,szóval bátran ajánlom ennek a szálnak az elolvasását.Túl rövid volt és sajnos nem minden rész volt alaposan kifejtve én ezt hiányoltam,viszont az útválasztós ötlet nagyon eredeti ,engem ezzel teljesen megfogott.
A könyv célközönsége 10-16 év közötti korosztály és szerintem ennek ez meg is felel. Egy igazi YA tiniregényt kapunk.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ilyen volt Shawn Mendesre tombolni /Avagy a 2018-as Sziget/

BubbleBook unboxing!

MybooKz UNBOXING