Kóbor Barbara:Az utolsó nap éjszakája ÉRTÉKELÉS

Sziasztok! A mai napon Kóbor Barbara:Az utolsó nap éjszakája című könyvéről olvashatjátok az értékelésemet.
Fülszöveg:
Séverine Bonheur, a harmincas évei közepén járó párizsi hobbiújságíró örömtelen házasságban, unalmas életet él. Gyáva ahhoz, hogy otthagyja politikai karrier előtt álló, brutális férjét. Hogy ne őrüljön meg, úgy lép ki a valóságából, hogy tökélyre fejleszti az ábrándozást. Aztán egy szilveszter éjszakán rejtélyes bűncselekmény áldozatává válik, és onnantól egyszerre lélegzetelállítóan izgalmas és veszélyes lesz az élete…
Kóbor Barbara első krimijében a kiszolgáltatottság és az öntudatra ébredés lélektanát festi le; szövevényesen felépített történetében egy olyan nő agyába pillanthatunk be, aki kalickába zárt madárkaként vergődik, egészen addig, amíg valóban foglyul nem ejtik. Az események felpörögnek, a szereplőgárda egyre színesebb lesz, a cselekmény szálai pedig egyre kuszábbak, egészen a bravúros végkifejletig.
A lélektani krimi rajongóinak különösen ajánljuk!

Könyvről:
Írónő.Kóbor Barbara
Kiadó:Athenaeum
Kiadási Év:2016
Oldalszám:244 oldal

Értékelés:

Nagyon tetszett Kóbor Barbara első és remélem nem utolsó könyve. Szeretem a krimiket.Szeretem ha azok nőkről íródnak. Mint most is.
A főszereplő egy rendkívül csinos párizsi nő, akinek van egy fia, egy önző, agresszív férje, aki mellesleg még politikus is azok minden hibájával együtt. Nem is próbálja megakadályozni, hogy felesége elhidegüljön tőle sőt még egy lapáttal rá is tesz arra a rendszeres nőügyeivel.
Séverine egyre nehezebben viseli a magányt azért visszatér az újságíráshoz hobbiszinten,hogy elfoglalja magát valami hasznossal. Magas szinten műveli azt,így valamennyire kompenzája a magánélete sivárságát. Észre sem veszi, hogy közben a körülötte lévő férfiakat mennyire elbűvöli különleges kisugárzásával.Leginkább férje munkatársát, akivel viszonyba is kezdene , ha nem jönne valami közbe amit természetesen most nem mondok el... De mivel ez dugába dől el tudnak menni a barátnőjével egy laza éjszakai vacsorára majd egy felkapott szórakozóhelyre ami aztán élete legkellemetlenebb élményévé fajul. Innentől felgyorsulnak az események, új szereplők lépnek színre, férfiak akikre különbözőképpen hat az általuk különlegesnek tartott nő, de ennek a hatásnak nem mindig örül főszereplőnk. Sőt ! Tömény izgalom , letehetetlen  olvasmány. Nagyon nehéz , hogy ne kotyogjak el belőle semmit mert ahhoz viszonylag rövid, így mindennek jelentősége van ami történik. Tehát nem árulok el ennél többet, de javaslom mindenkinek az elolvasását , aki izgalomra vágyik, aki szereti a rövid, eseménydús krimiket, aki szeret a női lélek kiismerhetetlenségéről olvasni, továbbá akinek jó tudnia, hogy a szép és dúsgazdag párizsi nők élete sem irigylésre méltó, sőt kifejezetten örülhetünk annak, hogy ilyen éjszaka nem velünk történik meg. Mert az az éjszaka amiről többet egy szót sem szólok, higyjétek el : nagyon  gáz!!! olvassátok el!!!! nem fogjátok letenni, megbánni.. Köszönöm az Athenaeum kiadónak , hogy lehetőségem volt elolvasni ezt a nem mindennapi történetet! Azért azt még mindenképpen megjegyezném, hogy a borítót szerintem tökéletesen eltalálták, pont olyan, mint a történet: ránézésre egyszerűnek tűnik, de jobban  megnézve a feltűnően szép  nőt, látjuk a szemében mindazt a fájdalmat amit Séverine is átélt.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ilyen volt Shawn Mendesre tombolni /Avagy a 2018-as Sziget/

BubbleBook unboxing!

MybooKz UNBOXING