Ugrás a fő tartalomra

Holly Smale:A ​lány, akit soha senki nem vett észre értékelés

Sziasztok! A mai napon Holly Smale:A ​lány, akit soha senki nem vett észre című könyvéről olvashatjátok az értékelésemet.Köszönöm a Manó/Menő Könyveknek,hogy elolvashattam! :)

Fülszöveg:
Harriet ​​Manners tudja, hogy egy macska fülében 32 izom van, hogy az egy napi járásra lévő hely 27 750 méter messze van, és azt is, hogy egy átlagember naponta 15 alkalommal nevet. Azzal is tisztában van, hogy a denevérek mindig bal irányba repülnek, ha előjönnek az üregükből, és hogy a dinamit egyik alkotóeleme a mogyoró. Azt viszont nem tudja, hogy vajon miért nem kedveli őt senki az iskolában. Így hát, amikor Harrietet felfedezi egy modellügynökség, megragadja a lehetőséget, hogy új emberré váljon. Még akkor is, ha ez azzal jár, hogy ellopja a legjobb barátja álmát, magára vonja ősellensége, Alexa haragját, és újra meg újra hülyét csináljon magából a pofátlanul jóképű modell, Nick előtt. És még akkor is, ha hazudnia kell azoknak, akiket a legjobban szeret. Bár ott van mellette segítőtársnak a mindig lelkes és izgatott apja, meg az überstréber zaklatója, Toby is, mégis egyik divatkatasztrófa követi a másikat, és Harriet lassan rájön, hogy a divat kulisszái között ugyanúgy nem találja a helyét, mint a hétköznapi világban. Vajon sikerül-e stréberből menő csajjá változnia, miután a régi élete szinte már darabokra hullott, vagy mindent elszúr az új életében is?

Könyvről:
Író:Holly Smale
Kiadó:Manó Könyvek
Kiadási Év:2014
Oldalszám:336.oldal

Értékelés:

Mikor először megláttam a könyvet már akkor tudtam,hogy ez kell és,hogy ez igazán nekem való.
A borítója is nagyszerűen sikerült tényleg olyan Geek-es lett.Nem is a borító fogott meg igazán ennek ellenére hanem a fülszöveg akkor lettem teljesen biztos abban,hogy el szeretném olvasni. :)
Geek szó jelentése:A geek angol szó kockafej, kocka, stréber a túlzottan intellektuális beállítottságú emberre használt korábban pejoratív informális, azaz bizalmas nyelvben használatos szleng szó. Bővebben itt tudsz róla olvasni.
A főszereplő,Harriet egy olyan 16 éves lány akinek intellektuális az érdeklődése. Minden érdekli ami történik a világban. Azonban mivel Harriet nem olyan mint a többiek vagyis túl okos amivel nincs semmi baj,kiközösítik amit egyáltalán nem érdemel meg,hiszen csak annyi a ,,bűne'',hogy okosabb mint egy átlag ember. Aztán egy napon felfedezi egy modell ügynök és modell lesz belőle. Először Harriet nem volt biztos abban,hogy modlel szeretne lenni,de aztán mivel ki akart törni egy Geek világából így elvállalta. Harriet modell ügynöke egyáltalán nem volt szimpatikus annyira gyerekes volt,hogy már igazán zavaró volt. Egyáltalán nem tudtam komolyan venni,mikor olyanokat mondott,hogy cukor borsóm,cukorkám,édesem, stb.ilyet egy 5-6 éves kislánynak mondanék nem egy 16 évesnek és annak szüleinek. Harriet apja igazán büszke a lányára,hogy elvállalta a modellkedést,ezzel szemben a mostohaanyja Annabell mindig próbálja megóvni. Mikor modell lett Harriet sosem gondolta volna,hogy az élete ennyire felfordul,de nem értem mit gondolt hiszen átverte a legjobb barátnőjét és elvette az álmát is,hiszen mindig is modell akart lenni és akkor még el sem mondja neki. Szóval igazából nem is tudom milyen barátnő az ilyen. :/ A történetben fontos szerepet játszik Nick a jóképű,aranyos modell fiú akivel Harrietnek együtt kell dolgozni,találkoznia,de nem szeretnék többet elárulni kettejük kapcsolatáról.Azt hiszem összességében tetszett a könyv. Harriet igazán szórakoztató lány jó,hogy az ő szemszögéből ismerhettük meg a történetet.Bátran ajánlom a könyvet mindenkinek,aki szereti a vicces,humoros,aranyos könyveket. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Elle Kennedy:The Deal [Értékelés]

Sziasztok! A mai napon Elle Kennedy:The Deal című könyvéről olvashatjátok a véleményemet! Fülszöveg: A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával… Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe. …ami jobban sül el, mint remélte. Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már

Interjú:Lakatos Levente gondolatai az illegális könyv letöltésekről

Sziasztok! Ma egy interjút olvashattok Lakatos Leventével aki az illegális könyv letöltésekről fog beszélni. Levente könyveit IDE  kattintva tudjátok megvenni. Mi a véleményed az illegális könyv letöltésről? Azt hiszem, hogy a legtöbb illegális könyvletöltő azt sem tudja, hogy amit csinál, az nincsen rendjén. Sokan legalábbis meglepődnek, ha rájönnek: attól, hogy egy könyv digitális formában is megjelenik, még nem ingyenes. Hogy is lehetne az? Egy könyv legalább egy író munkája, ő azzal dolgozott. A kiadói háttérről már nem is beszélve. A világon senki nem dolgozik ingyen, hiszen a pénzből veszünk ennivalót és senki nem tűri, ha ellopják a munkáját. Az írók az esetek nagy részében eladás után kapják a jogdíjukat, tehát minden egyes illegálisan olvasott könyv koporsószegként értelmezhető. Ha szereted az írót, de illegálisan olvasod, például azt kockáztatod, hogy a kiadó a csökkenő eladások miatt nem fogja a következő könyvét megjelentetni. Illetve könnyen megeshet, hogy a kedvelt sz

Pharma Hyaluron Volumennövelő ajakápoló - Rosé

Sziasztok! Bizonyára sokan láthattátok az Instagram oldalamon,hogy érkezett a Naturproduktól múlt héten egy különleges ajakápoló. Erről olvashatjátok most a beszámolómat. Az ajakápoló 2 színben kapható, Rose illetve Marsalában. Én a Rosét választottam,hozzám az a szín közelebb áll. Sosem volt még hasonló ajakápolóm,így kíváncsian vártam,hogy mi lesz az eredménye,vagy egyáltalán lesz-e,de szerencsére az utóbbi történt. Naponta 2-szer ajánlott/érdemes felvinni az ajkakra kézzel vagy a szivacsos aplikátor segítségével,de az utóbbi egyszerűbb és praktikusabb. Az ajakápoló feje szivacsos aplikátor,így könnyen fel lehet vinni,a kívánt területre. Használatkor én éreztem egy kissé bizsergető,mentolos hatást,de abszolút nem volt kellemetlen.A kiszerelése nem nagy,mindössze 7 ml, ezért is leszek kíváncsi,hogy mennyi ideig tart majd ki. Az ajakápoló hiarulonsavat tartalmaz,ami még teltebbé varázsolja az ajkakat,ezenkívűl sokkal puhább volt használat után az ajkam.Rúzs helyett szájfényként