Leiner Laura:Szent Johanna Gimi Együtt [Értékelés]

Sziasztok! A mai napon Leiner Laura:Szent Johanna Gimi:Együtt című könyvéről olvashatjátok az értékelésemet! 

Fülszöveg:

Kilencedik második félévében az iskolai élet ezerrel pezseg: farsangi bál, Valentin-hét, Valentin-napi bál, tavaszköszöntő buli, osztálykirándulás és még sok minden más… Az osztályközösség eközben egyre jobban összekovácsolódik.
Reni érdeklődése Cortez iránt szerelemmé változik; vágyakozás, reménykedés, féltékenység, csalódás, aztán ismét reménykedés között őrlődik, mert a fiú viselkedése egyáltalán nem egyértelmű…
„Se varázslók, se boszorkányok, se vámpírok nem lakoznak e könyv lapjain, és mégis csupa varázslat, bűbáj és hátborzongatás, mert ha olvasni kezded, olyan érzésed támad, mintha tükörbe… varázstükörbe néznél!”
Böszörményi Gyula

Könyvről:


Írónő:Leiner Laura

Kiadó:Ciceró,L&L
Kiadási Év:2010,2016
Oldalszám:392,464

Értékelés:


Reni a második félévbe kicsit magabiztosabban kezd bele,hiszen fél év alatt sikerült már megismernie az osztálytársait,szerzett 2 igazi barátot Arnoldot és Virágot akikkel nagyon jól kijön. Ebben a részben az iskolai élet még jobban bepörög,hiszen itt a Valentin-hét,a farsangi bál,tavasz köszöntő buli és még sok-sok program,ráadásul a 9.B év végén osztálykirándulásra is megy. Na és persze,Reninek még mindig tetszik Cortez. A fiú természetesen menő és egyátalán nem foglalkozik Renivel,csak ha kell neki valami. Ebben a részben Reni sokkal többet szenved mint az előzőben,hiszen Edina rámászik Cortezre,és Reni kétségbe esik,de természetesen semmit sem csinál,hogy felfigyeljen rá Cortez. A fiú egyébként még mindig ugyanolyan bunkó mint volt. Nem foglalkozik Renátával,egyszer kedves,vicces vele egyszer pedig levegőnek nézi és ettől a lány érthető módon teljesen összezavarodik.Amikor pedig Edina randira hívja Cortezt Reni teljesen kiborul és ez a környezetének is feltűnik,a szülők nem tudnak semmit sem tenni a lányukért,mert a kamaszkönyvek nem vállnak be... 

Pedig nem is lenne szükség könyvekre,elég lenne ha Reni anyja egyszerűen leülne beszélgetni a lányával és örülnének,hogy a lánnyal igazában nincs is semmi baj,hiszen okos,intelligens,olvas,nem lóg sokat a neten és mindenben segít,szóval mondhatjuk,hogy ő minden szülő álma,egy minta gyermek.De aki mindig ott volt Reninek az Kinga volt. Bármennyire is bunkónak tűnik néha Kinga,egyáltalán nem az. Ő próbálja felnyitni Reni szemét,hogy tegyen valamit Cortezért,több versenyre is hívja a lányt szóval segít neki.Reninek nemcsak azzal kell küzdenie,hogy a ,,menő fiú'' észre vegye hanem,hogy ne bukjon meg rajzból,mert a tanár pikkel rá,de év végén egy olyan segítséget kap Corteztől,hogy arra nem is számított. Nem mondom,hogy nem volt néha kiszámítható a történet,mert az volt,de ennek ellenére én szerettem ezt a részt is,humoros,könnyed,vicces volt. Pont ilyen folytatásra számítottam.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ilyen volt Shawn Mendesre tombolni /Avagy a 2018-as Sziget/

BubbleBook unboxing!

MybooKz UNBOXING