Helena Silence:Enigma értékelés

Sziasztok! A mai napon Helena Silence:Enigma című könyvéről olvashatjátok az értékelésemet.

Fülszöveg:


A szülei halála után Lena Wall a bűntudatban fuldokolva utazik sosem látott nagybátyjához, hogy új életet kezdhessen. Mélyen magába zárja a titkot, amely fokozatosan felemészti: képes lett volna megakadályozni a tragédiát, ha hallgat az álmaira. A meggyötört lány nem tud felejteni, amit csak súlyosbít feltartóztathatatlanul éledező képessége, mely örökre az őrületbe taszíthatja. Megtagadja önmagától az emberi érintés melegét, mert retteg a következményektől, de új gondviselője ráébreszti, nem kell többé rácsok mögé bújnia. Lena lassanként erősebb lesz, és igazi érzővé válik. Egyetlen érintéssel belelát múltba, jelenbe, jövőbe. Biztos támaszra, barátra lel, majd ott, ahol nem is képzelné, a szerelem is rátalál.
Sokáig úgy tűnik, minden egyenesbe jön, de aztán történik valami.
Egy kisfiú sikolya töri meg az erdő csendjét. Lena iszonyúan fél, de elhatározza, soha többé nem hagyja, hogy a szeretteit baj érje. Ha kell, a saját élete árán is megvédi az övéit.

Könyvről:
Író:Helena Silence
Kiadó:Könyvmolyképző Kiadó
Kiadási Év:2012
Oldalszám:358 oldal

Értékelés:

2017 első könyve volt, számomra ráadásul magyar szerzőtől. Ennél jobban nem is kezdhettem volna az évet.Pedig először nem is akartam elolvasni. Kétszer is megakartam venni,de mindig visszatettem a polcra mondván,hogy nem szeretem a fantasyket. De Szerencsére a barátnőmtől megkaptam születésnapomra és azonnal beleszerettem.♥

Az alaptörténet:Lena elveszíti a szüleit majd a nagybátyához kerül akivel sosem találkozott.Ráadásul a lánynak van egy különleges képessége mégpedig,hogy egy érintéssel beleláthat mások érzéseibe.És ez olyan sokk számára,hogy folyamatosan pánikrohamok gyötrik..Aztán megérkezik Colorádóba ahol új legjobb barátnője lesz megkedveli a nagybátját és egy szerető,gondoskodó,kedves szakácsnőt. Egy fiút is megismer.... Ő Alex. Akivel először nem igazán találják meg a közös hangot.Igazából sosem gondoltam volna,hogy ennyire tetszeni fog egy fantasy könyv,hiszen nem annyira az én világom. De ez határozottan tetszett. Szerettem a hosszú leírásokat és Alex és Lena párbeszédjeit ami valljuk be olykor igen viccesre sikeredett.Annyira szerettem a lovas jeleneteket pedig alapból nem vagyok nagy ló rajongó,sőt egyáltalán nem szeretem őket
A könyvben igazából Lena mindennapjait követhetjük végig,ahogy beilleszkedik egy teljesen új életbe és megtanulja,hogyan legyen teljesen ura a képességének,és elhatározza,hogy innentől csak jóra használja azt.A történetből természetesen nem maradhat ki a szerelem. És egy kis bűnügyi szálról is olvashatunk.És ezeknek mind köze van Lena képességéhez. 
A szereplőket nagyon megkedveltem főleg Zoe karakterét aki tényleg jó támasz volt Lenának és mindig számíthattak egymásra. És a másik kedvenc szereplőm Victor volt,Lena nagybácsija. Nagyon feldobta az egész történetet.Akikről még szívesen olvastam volna azok Lena barátai mármint akiket otthon ,,hagyott'' és nem is beszélt velük. Még csak az okát sem mondta el,hogy miért költözött el és,hogy nem megy vissza. Szerintem ez bunkóság volt. Ennyit megérdemeltek volna.Azonban összességében tetszett a könyv. Vicces volt,humoros,szórakoztató szóval bátran ajánlom mindenkinek. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ilyen volt Shawn Mendesre tombolni /Avagy a 2018-as Sziget/

BubbleBook unboxing!

MybooKz UNBOXING