Paulo Coelho:A kém értkelés

Sziasztok! A mai bejegyzésben Paulo Coelho:A kém című könyvéről olvashatjátok az értékelésemet! :)   Köszönöm az Athenaeum kiadónak,hogy elolvashattam!

Fülszöveg:
Egy ​​megrontott kislányból lett nagyon kemény nő története A kém. Mata Hari képtelen volt elviselni a női rabság láncait, a rá kiosztott alárendelt társadalmi szerepet. Felismerte a kitörés lehetőségeit, kilépett a sorból, és azt mondta: Nem! Olyan életszabályokat alkotott önmaga számára, amelyek mindenkinél erősebbé és szabadabbá tették. Mata Hari illúziómentes világában a vonzalom: valuta, a szex: eszköz, a szerelem: tiltott dolog. Azt hitte, okosabb mindenkinél. És az is volt, amíg betartotta saját törvényeit. Azonban abban az első pillanatban, amikor engedett a mindent elsöprő szerelem csábításának – bukása elkerülhetetlenné vált.
Paulo Coelho egyes szám első személyben építi fel Mata Hari történetét. A táncosnő az embertelen párizsi Saint-Lazare börtönből írt leveleket ügyvédjének, ahol az első világháborúban folytatott kémkedés vádjával tartották fogva. A leveleket testamentumnak szánta. Általuk üzent a lányának, akit nem láthatott felnőni; meg akarta értetni egyetlen örökösével, miért is választott ennyire kirívó, kalandokkal teli életet.

Könyvről:
Író:Paulo Coelho
Kiadó:Athenaeum
Kiadási Év:2016
Oldalszám:192

Értékelés:

Nem szokványos Coelho könyv "A kém". Nem is életrajzi könyv. Bár a benne szereplő eseményeknek valós alapja van, nem tudunk meg mindent Mata Hariről. Mégis sok információhoz jutunk . Eddig mint kurtizán, táncosnő, kém hallhattunk Coelho hősnőjéről most ennél többet is megismerünk. Elsőkézből kapjuk az információkat , mivel a történetet , az életének részleteit maga Mata Hari, született  Margaretha Zelle meséli el az ügyvédjének írott utolsó levelében. A levél célja, hogy az lányához kerülve megismertesse az elhagyott gyermeket anyja sorsával, választásaival és azok okaival. Nagyon nem szeretnék részleteket elárulni, de azt azért elmondom, az, hogy Margaretha Mata Harivá lett , döntően befolyásolta két férfi. Az első egy bentlakásos iskola férfi igazgatója aki gyalázatosan viselkedett a rá bízott ártatlan lányokkal, a másik az a szadista férj , akinek a karjaiba menekült a tapasztalatlan fiatal lány az előbb említett helyzetéből.  A másik információforrásunk az ügyvéd levele amelyet ügyfelének ír az utolsó éjszakán. Ebből az bírósági eljárás felháborító körülményeit ismerhetjük meg.
Igazából nekem kedvem lett jobban megismerni ezt az ismeretlenségből előkerült világszerte ismertté vált nőt , mert annak ellenére , hogy világszerte ismertté vált, máig vitatott a személye.Biztos, hogy keresek még a könyv végén felsorolt könyvek közül még másikat is elolvasásra ebben a témában.
Bár más a stílusa , mint a többi Coelho könyvnek , nekem ez is tetszett benne. Mindenképpen ott a helye a könyvespolcokon Pláne ha már a többi Coelho kötet ott várja...Köszönet az Athenaeum Kiadónak, hogy ilyen gyorsan elolvashattam és a barátai mellé tehetem a könyves szekrényemben.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ilyen volt Shawn Mendesre tombolni /Avagy a 2018-as Sziget/

BubbleBook unboxing!

MybooKz UNBOXING