Ugrás a fő tartalomra

Jasmine Warga: Szívem és egyéb fekete lyukak értékelés

Sziasztok! A mai napon Jasmine Warga: Szívem és egyéb fekete lyukak című könyvéről olvashatjátok az értékelésemet. Köszönöm a Kossuth kiadónak,hogy elolvashattam a könyvet.

Fülszöveg:
A ​​tizenhat éves fizikazseni, Aysel az öngyilkosságát tervezi. Minden oka megvan rá. Egy anya, aki összerezzen, ha ránéz. Osztálytársak, akik a háta mögött sugdolóznak. Egy apa, akinek erőszakos bűncselekménye megrázta a kisvárost. Aysel felkészült, hogy helyzeti energiáját megsemmisítse. 
Csak egy gond van: lesz bátorsága egyedül megtenni? Amikor rábukkan egy honlap Öngyilkossági társkereső fórumára, tudja, hogy megtalálta a megoldást. A JégRobot néven regisztrált fiú (igazi nevén Roman), akit egy családi tragédia kísért, szintén partnert keres. 
Bár elsőre úgy tűnik, Ayselben és Romanben nincs semmi közös, lassanként mégis kezdik kitölteni az űrt egymás életében. Csakhogy, amint közeledik az időpont, amiben megállapodtak, Aysel egyre kevésbé biztos benne, hogy azt szeretné. Végül választania kell: meg akar-e halni, vagy inkább meggyőzni Romant, hogy maradjanak életben, esélyt adva maguknak arra, hogy együtt fedezzék fel a helyzeti energiájukban rejlő lehetőségeket. 
Megrendítő könyv a kapcsolatok mindent átalakító erejéről.

Könyvről:
Írónő:Jasmine Warga
Kiadó:Kossuth
Kiadási Év:2016
Oldalszám:320 oldal

Értékelés:

Kicsit hasonlított a történet az Amikor ezt olvasod,én már nem leszek című könyvre,de ez jobban tetszett.Sokkal izgalmasabb volt,mint az előbb említett könyv,jobban volt megfogalmazva/érthetőbb volt. Már az alaptörténet is megfogott a bonyulult családi háttér,Aysel öngyilkossági hajlama;érdekes volt,hogy miért akart a megölni magát?Mi váltotta ki belőle? Hiszen Asynek látszólag semmi oka nincsen arra,hogy öngyilkos legyen. Okos lány,és barátai is lehetnének ha nem zárkózna el teljesen a külvilágtól,de vajon akkor miért is akar öngyilkos lenni? Igazán elgondolkodtató könyvet sikerült írnia az írónőnek engem teljesen levett a lábamról.
Egyértelműen Asy karaktere lett a kedvencem hiszen az ő hozzáállását/gondolkodását ismertük meg közelebbről és igazán át tudtam érezni minden gondolatát. A számomra legnegatívabb személy a lány édesanyja volt.Fogalmam sincs,hogy lehet ilyen egy anya hozzáállása annyira gonosz volt,legalábbis számomra. A legcukibb szereplő a történetben Asy kisöccse lett,olyan édes,akkora szeretete van benne,annyira megszerettem,hogy el sem tudjátok képzelni. Amit kicsit hiányoltam a könyv elolvasása után az a lány és az apuka találkozása volt.úgy olvastam volna még arról.... Valamint szívesen elolvastam volna az eseményeket a fiú (Roman) szemszögéből is,kíváncsi vagyok ő hogyan élte meg az egész történetet.Sokkal többet szerettem volna tudni róla,szerintem ő is megérdemelt volna egy ,,saját"" szemszöget. :D De összességében tetszett a történet valamiért nagyon bejönnek ezek az öngyilkosságról szóló könyvek és remélem a közeljövőben újra olvashatok az Írónőtől mert nagyon tetszik az írása. Úgyhogy örülök,hogy elolvastam a könyvet én bátran ajánlom azoknak akiket érdekel az öngyilkosság témája.


Ha baj van: Lelkisegély telefonszolgálatok


Ha úgy érzi, túl sok a teher, képtelen tovább hordozni, és most rögtön szeretne valakivel beszélni: van segítség. Hívja fel az egyik számot!

Tudnia kell, hogy krízishelyzetben nem vagyunk képességeink teljes birtokában. Döntéseket hozni -pláne visszavonhatatlanokat- ilyenkor nem szabad. A legjobb, amit tehet, hogy egy külső szemlélővel átbeszéli mindazt, ami most foglalkoztatja.

Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok
116-123
Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről hívható, mindkettőről ingyenes.

Caritas Lelkisegély Telefonszolgálat
06-80-505-503
Este 6-tól reggel 6-ig, vezetékesről hívható, ingyenes.

Meleg Háttér Telefonszolgálat
137-37 vezetékesről és mobilról is hívható, ingyenes.
Minden nap este 6 és 11 közt.

HIV-vonal HIV-pozitívoknak 
06-70-94-97-666 vezetékesről vagy mobilról normál tarifával
Éjjel-nappal.

Kék vonal (gyermek- és ifjúsági telefonszolgálat)
116-111
Éjjel-nappal, vezetékesről hívható, ingyenes.

NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyerekeknek telefonszolgálat
06-80-505-101 vezetékesről, ingyenesen
(06-1) 267-4900 mobilról vagy vezetékesről hívható, normál tarifával.
Szerda kivételével este 6-tól 10-ig.

Délután telefonszolgálat: lelkisegély időseknek
06-80-200-866
Este 6-9-ig.
A www.delutan.hu-n egyéb információk (jogsegély, pszichológus).

Ifjúsági Lelki Elsősegély
137-00
Ingyen hívható hétfőtől szombatig 9-21 óra között vezetékes számról és
30-as mobiltelefonról.
www.pecs.gyitosz.hu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Elle Kennedy:The Deal [Értékelés]

Sziasztok! A mai napon Elle Kennedy:The Deal című könyvéről olvashatjátok a véleményemet! Fülszöveg: A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával… Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe. …ami jobban sül el, mint remélte. Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már

Interjú:Lakatos Levente gondolatai az illegális könyv letöltésekről

Sziasztok! Ma egy interjút olvashattok Lakatos Leventével aki az illegális könyv letöltésekről fog beszélni. Levente könyveit IDE  kattintva tudjátok megvenni. Mi a véleményed az illegális könyv letöltésről? Azt hiszem, hogy a legtöbb illegális könyvletöltő azt sem tudja, hogy amit csinál, az nincsen rendjén. Sokan legalábbis meglepődnek, ha rájönnek: attól, hogy egy könyv digitális formában is megjelenik, még nem ingyenes. Hogy is lehetne az? Egy könyv legalább egy író munkája, ő azzal dolgozott. A kiadói háttérről már nem is beszélve. A világon senki nem dolgozik ingyen, hiszen a pénzből veszünk ennivalót és senki nem tűri, ha ellopják a munkáját. Az írók az esetek nagy részében eladás után kapják a jogdíjukat, tehát minden egyes illegálisan olvasott könyv koporsószegként értelmezhető. Ha szereted az írót, de illegálisan olvasod, például azt kockáztatod, hogy a kiadó a csökkenő eladások miatt nem fogja a következő könyvét megjelentetni. Illetve könnyen megeshet, hogy a kedvelt sz

Pharma Hyaluron Volumennövelő ajakápoló - Rosé

Sziasztok! Bizonyára sokan láthattátok az Instagram oldalamon,hogy érkezett a Naturproduktól múlt héten egy különleges ajakápoló. Erről olvashatjátok most a beszámolómat. Az ajakápoló 2 színben kapható, Rose illetve Marsalában. Én a Rosét választottam,hozzám az a szín közelebb áll. Sosem volt még hasonló ajakápolóm,így kíváncsian vártam,hogy mi lesz az eredménye,vagy egyáltalán lesz-e,de szerencsére az utóbbi történt. Naponta 2-szer ajánlott/érdemes felvinni az ajkakra kézzel vagy a szivacsos aplikátor segítségével,de az utóbbi egyszerűbb és praktikusabb. Az ajakápoló feje szivacsos aplikátor,így könnyen fel lehet vinni,a kívánt területre. Használatkor én éreztem egy kissé bizsergető,mentolos hatást,de abszolút nem volt kellemetlen.A kiszerelése nem nagy,mindössze 7 ml, ezért is leszek kíváncsi,hogy mennyi ideig tart majd ki. Az ajakápoló hiarulonsavat tartalmaz,ami még teltebbé varázsolja az ajkakat,ezenkívűl sokkal puhább volt használat után az ajkam.Rúzs helyett szájfényként