Ugrás a fő tartalomra

Lissa Price:A Testbérlők

Sziasztok! A mai napon Lissa Price:A Testbérlők című könyvéről olvashatjátok a véleményemet/értékelésemet. Köszönöm az Agave kiadónak,hogy elolvashattam.

Fülszöveg:
A Földet háború pusztította, emberek milliói haltak meg. Ebben a világban valóra válik az emberiség régi álma: végre lehetséges egy másik személy testébe bújni. A 16 éves Callie rábukkan egy titokzatos helyre, ahol rászorult tinédzserek bérbe adhatják fiatal testüket a társadalom idős, de tehetős polgárainak. Amikor azonban a fejébe ültetett szerkezet meghibásodik, Callie öntudatára ébred, és dúsgazdag bérlőjének mesés életét kezdi élni. Aztán a lány ráébred a halálos tervre, aminek ő is része. Az összeesküvés szálait befolyásos emberek mozgatják, és Callie kénytelen lesz végére járni a rejtélynek, ha életben akar maradni. Ez pedig nem lesz egyszerű, mert ebben a világban tényleg senki sem az, akinek látszik.
Lissa Price idei szenzációja az év legígéretesebb ifjúsági sci-fije, amit a stílus minden rajongójának ajánlunk.

Könyvről:
Írónő:Lissa Price
Kiadó:Agave
Kiadási Év:2012
Eredeti mű:Lissa Price: Starters
Oldalszám.382



Értékelésem/Véleményem:


Imádtam ezt a disztópiát.A történet a jövőben játszódik,de az nem derül ki,hogy mikor.
Az emberek nagy részét elpusztították csak a gyerekek maradtak meg és az aggok. A gyerekek akiknek nem maradt családja Állami Intézetbe kerültek vagy a Marshallok elöl bujkálnak.
Az utóbbihoz tartozik Callie,Michaell és Tyler akik próbálják ezt az egészet túlélni
Egy napon Callie találkozik egy ismerősével aki elmondja,hogy lehetőség van testbérlésről vagyis odaadhatod pár napra/hétre a testedet aggoknak,hogy ők olyan dolgokat csináljanak amit idősként nem tehetnek ilyen például a tánc.
Aki ezt az egészet elvállalja az pedig pénzt kap a testbanktól. Callie végül rájön,hogy bérbe kell bocsátania a testét,hogy pénzt kapjon és segítsen az öccsén aki egyre rosszabbul érzi magát.
De végül nem sikerül rendesen a folyamat ugyanis Callie felébred a saját testében akkor amikor mindenki úgy tudja,hogy a testében valójában egy agg van.
Amikor olvastam a történetet nagyon dühös lettem a társadalomra,hiszen a gyerekeket nem is vették emberszámba,pedig a gyerekekkel kellett volna foglalkozni,hiszen ők lesznek a jövő,de sajnos aki nem gazdag azt már nem is kellett fontosnak tartani ami szerintem igen elkeserítő. A testbank meg menjen a fenébe végig csak kihasználták a kamaszokat.
Lissa Price fantasztikus disztópiát alkotott,nagyon tetszettek benne a sci-fi elemek is.
A történet legvégén nagyon meglepődtem mert nem erre számítottam,de épp ezért tetszett mert egyáltalán nem volt sablonos. Azt viszont nem értem miért írták,hogy " Az Éhezők Viadala rajongói imádni fogják" mert egyáltalán nem olyan teljesen messze áll a két könyv egymástól. 
Persze a könyvben van romantika/szerelem mint a legtöbb ifjúsági történetben,de nem az a nyálas boldogan éltünk míg megnem haltak..
Összességében nekem nagyon tetszett a történet a kedvenc karakterem az Öreg lett nagyon izgalmas egy karakter. Mindenképpen szeretném elolvasni a történet 2.részét is kíváncsi vagyok,hogy mi fog történni. :)

Borítók:

És akkor a végére összegyüjtöttem a könyv más országaiban megjelent borítóit íme néhány.

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Elle Kennedy:The Deal [Értékelés]

Sziasztok! A mai napon Elle Kennedy:The Deal című könyvéről olvashatjátok a véleményemet! Fülszöveg: A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával… Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe. …ami jobban sül el, mint remélte. Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már

Interjú:Lakatos Levente gondolatai az illegális könyv letöltésekről

Sziasztok! Ma egy interjút olvashattok Lakatos Leventével aki az illegális könyv letöltésekről fog beszélni. Levente könyveit IDE  kattintva tudjátok megvenni. Mi a véleményed az illegális könyv letöltésről? Azt hiszem, hogy a legtöbb illegális könyvletöltő azt sem tudja, hogy amit csinál, az nincsen rendjén. Sokan legalábbis meglepődnek, ha rájönnek: attól, hogy egy könyv digitális formában is megjelenik, még nem ingyenes. Hogy is lehetne az? Egy könyv legalább egy író munkája, ő azzal dolgozott. A kiadói háttérről már nem is beszélve. A világon senki nem dolgozik ingyen, hiszen a pénzből veszünk ennivalót és senki nem tűri, ha ellopják a munkáját. Az írók az esetek nagy részében eladás után kapják a jogdíjukat, tehát minden egyes illegálisan olvasott könyv koporsószegként értelmezhető. Ha szereted az írót, de illegálisan olvasod, például azt kockáztatod, hogy a kiadó a csökkenő eladások miatt nem fogja a következő könyvét megjelentetni. Illetve könnyen megeshet, hogy a kedvelt sz

Dr.Cserjési Petra:Halott Barátnők [Értékelés]

Sziasztok! Ma Dr. Cserjési Petra:Halott Barátnők című könyvéről olvashatjátok az értékelésemet! Fülszöveg:   Öt hulla. Egy tetthely. Egy közös pont. Vagy mégsem? Egy átlagosnak induló napon, a szennyvíztelepen öt női holttestet találnak. Látszólag egyetlen közös ponttal: Lolával. Az ügy felgöngyölítését láthatatlan erők gátolják, így az lezáratlanul már-már a feledés homályába merül. Két év után, a váratlan helyről érkező bizonyítéknak köszönhetően, az ifjú nyomozónő új főnökétől kap egy esélyt, hogy utána járjon a rejtélynek. Vajon választ kap élete egyik legfontosabb kérdésre? Ki gyilkolta meg a legjobb barátnőit? Ahogy titokzatos segítőjével egyre mélyebbre ásnak, úgy derül ki, hogy mindenkinek vannak titkai, amiket elrejtene a világ elől és, hogy valójában senki sem egészen az, akinek látszik… Lesz, akinek fontosabb az igazság, mint a titkok megőrzése? Vagy mindenki a saját érdekeit helyezi előtérbe? Te mit tennél? Dr. Cserjési Petra regényében egy szövevényes történe