Ugrás a fő tartalomra

Tasmina Perry:Ház ​a Naplemente-tónál [Értékelés]

Sziasztok! A mai napon Tasmina Perry:Ház a Naplemente-tónál című könyvéről olvashatjátok a véleményemet! Köszönöm a 21.század Kiadónak,hogy elolvashattam!

Fülszöveg:
Senki ​nem felejthet el egy olyan nyarat, amelyet a Casa D'Orban töltött…
A Casa D'Or, a titokzatos ültetvényes ház a Naplemente-tó partján, több mint ötven éve a Wyatt család tulajdonában van. Jennifer Wyatt ide tér vissza az egyetem elvégzése után reményekkel telve, várja a tóparti nyár. Ám mire eljön az ősz, szíve összetörik, családja szétesik, álmai semmibe vesznek.
Húsz évvel később a Casa D'Or, tragikus események áldozataként, elhanyagoltan áll. Jennifer rácsapta az ajtót a múltjára. Aztán Jim, a férfi, akit megismert, és akibe beleszeretett azon a varázslatos nyáron, újra megjelenik az életében. Azt tervezi, hogy visszaszerzi a Casa D'Or egykori dicsőségét. Találkozásuk felzavarja mindkettejük régi kísérteteit, és felfedi a sötét titkokat, amelyeket a ház még mindig rejteget.

Értékelés:

Igazi hétvégi olvasmány Tasmina Perry Ház a Naplemente-tónál című regénye. Ideális elmerülni benne ezeken a hűvös, esős őszi estéken, napokon. Egyrészt nagyon szép és főként meleg helyekre repíti az olvasóit, másrészt a romantikára leginkább ilyenkor van szüksége az ember lányának.
A story rózsaszín és kiszámítható, hiszen már az elején szinte biztosra tudjuk a végét, de szerintem ez egyáltalán nem baj, mert ilyen könyvek is kellenek: nem kell a történet mélyén keresnünk semmit és nem kell azon agyalnunk mikor jön elő valami hú de izgalom. Itt csak olvasni kell és átadni magunkat az események folyásának. Azért , hogy a regény mégsem legyen olyan végtelenül sablonos, az írónő tett bele a végére egy kis csavart, de nem kell izgulni, minden jó, ha jó a vége....
A szereplők is ideálisak. A FÉRFI : Jim Johnson  az ingatlanpiacon tevékenykedő negyvenes , nagyon kreatív, nagyon agilis, nagyon sármos pasi, aki 21 évesen megismerkedik a NŐ- vel Jennifer Wyatt-tel, vele tölt két hónapot, mint barát és elválásuk után képtelen beleszerelmesedni egy másik nőbe, legyen az akár modell, titkárnő, kollegina, akárki /természetesen mindannyian tökéletes külsővel és jellemmel, aggyal rendelkeznek,de mint látjuk ez nem minden /. , mert számára a NŐ, csak és kizárólag Jennifer.. Jim tehát több , mint 20 éve nem leli helyét a magánéletben , ezzel is magyarázható, hogy a  munkájában viszont rendkívül sikeres lesz. 20 év után a sors újra összehozza Jimet és Jennifert. Nevezetesen Jim főnöke szemet vet azon ingatlanra, ahol a már említett nyáron megismerkedett a két fiatal- ez a Wyatt család birtokában lévő gyönyörű ház. Aki olvasta, vagy látta az Elfújta a szél klasszikust könnyen maga elé tudja képzelni milyen is egy ilyen hatalmas ültetvényesbirtok háza. Ez még gyönyörűbb lehetne, mint Tara, ha nem lenne elhagyatva, lepukkanva. Jim főnöke ajánlatot tesz agilis beosztottjának,: ha megszerzi a Casa D'Or-t és luxushotellé varácsolja, Jim lesz a cégcsoport vezérigazgatója. Igen ám ,de ehhez találkozni kell a Wyatt család még élő tagjaival és rá kell venni őket az imádott házuk eladására. Ez utóbbi könnyen megy, hiszen kellemetlen, tragikus emlékekkel búcsúztak a lakók a birtokuktól. De a találkozás a két főszereplő között elkerülhetetlen és természetesen nem maradhat következmények nélkül. Hogy hogyan is  alakul a kapcsolatuk és hogyan is derül ki végre, hogy mit éreznek egymás iránt, nos ezt olvassátok el ! Könnyed, laza olvasmány. Szép helyeken járunk közben, mindenki  rendkívül szép és gazdag és senki sem boldog, hiába van meg mindenük ami szem szájnak ingere. Tehát a gazdagok élete sem szivárvány-pónis... Vannak nagyon érdekes figurák, A legérdekesebb Jim apja, az Író.Imádja ha csodálják. Irodalmi munkája kimagasló, ugyanakkor egy önző, egoista figura. De, mint jellem, a legösszetettebb ő volt a könyvben. Nehéz esetnek még ott van Jennifer anyja.. Nem kevésbe problémás. Meg sem közelíti őket Jennifer férje, Gilbert Connor.
Ajánlom elolvasásra minden romantikára, kikapcsolódásra vágyó olvasó társaimnak! Köszönet 21.Század a könyvért. Kellenek az ilyenek !


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Elle Kennedy:The Deal [Értékelés]

Sziasztok! A mai napon Elle Kennedy:The Deal című könyvéről olvashatjátok a véleményemet! Fülszöveg: A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával… Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe. …ami jobban sül el, mint remélte. Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már

Elle Kennedy: The Mistake – A baklövés [Értékelés]

Sziasztok! A mai napon Elle Kennedy: The Mistake – A baklövés című könyvéről olvashatjátok a véleményemet! Fülszöveg: A ​srác nem csak a pályán szeret játszani… De ezúttal kemény ellenféllel találja szemben magát… A srác nem csak a pályán szeret játszani… Az egyetemista John Logan bármelyik lányt megkaphatja. A hokicsapat sztárjaként az élete csupa buli és csajozás, ám lefegyverző mosolya és laza stílusa valójában csak álca, amivel a diploma után rá váró évek miatti keserűségét leplezi. Szexi kalandja az elsőéves Grace Iversszel egy időre feledteti vele a gondokat, de egy meggondolatlan lépés miatt elveszíti a lányt, és utána kemény erőfeszítéseket kell tennie, hogy bebizonyítsa, megérdemel egy második esélyt. De ezúttal kemény ellenféllel találja szemben magát… A rosszul sikerült első év után Grace immár idősebben és érettebben tér vissza a Briar Egyetemre. Úgy érzi, végre sikerült elfelejtenie a nagyképű hokist, akinek majdnem odaadta a szüzességét. Már nem az a szende,

Borítóleleplezés: Réti László - Falak mögött

Sziasztok! A mai napon egy borítóleleplezést hoztam nektek mégpedig Réti László:Falak mögött című könyvéről. Fülszöveg: Európát szíven találta a két évtizedes migrációs hullám. A kontinens bezárkózott Sötét korszak köszöntött ránk. A kontinens déli- és keleti határát hat méter magas építmény, a Fal szegélyezi. Kétszáz méterenként őrtornyok állnak géppuskákkal, mesterlövészekkel. Tűzparancs van érvényben. Ezrek halnak meg, mert megkísérlik átmászni vagy áttörni a falat. A kontinenshez tartozó szigetvilágot fel kellett adni. Szicília, Kréta, Ciprus, Málta – mind elvesztek. Földjükön anarchia tombol, nincs jog, nincs rend, csak forrongó, reményvesztett embertömeg. Radnai Margit az Európai Bevándorlási Hivatal tapasztalt ügynöke ebben a világban próbálja megvédeni azt, ami számára igazán fontos. A saját elveiért áll ki, akárcsak a többiek: a budapesti egyetem fiatal, radikális elveket való tanára, a New York-i könnyelmű oknyomozó újságírónő, és a világszert