Paula Hawkins:A Víz Mélyén [Értékelés]

Fülszöveg: 
A ​várost átszelő folyóból holtan húznak ki egy fiatal nőt. Néhány hónappal korábban egy sérülékeny tinédzser lány végezte ugyanott, ugyanígy. Előttük évszázadokon át asszonyok és lányok hosszú sora lelte halálát a sötét vízben, így a két friss tragédia régen eltemetett titkokat bolygat meg – és hoz felszínre.
Az utolsó áldozat árván maradt, tizenöt éves lányának szembe kell néznie azzal, hogy félelmetes nagynénje lett a gondviselője, aki most kényszeredetten tér vissza oda, ahonnan annak idején elmenekült, és ahová szíve szerint soha nem tette volna be újra a lábát. A folyóparti ház eresztékei éjjelente hangosabban nyikorognak, a fal tövében susogó víz kísérteties neszekkel tölti meg az egyébként zavartalan csendet.
A lány a vonaton című regényhez hasonlóan PAULA HAWKINS újabb története is megállíthatatlanul sodorja az olvasót a végkifejlet felé, bizonyítva, hogy az írónő nagy ismerője a női léleknek és az emberi ösztönöknek.
A lány a vonaton az elmúlt évek legnagyobb sikere volt a magyar és a nemzetközi könyvpiacon. A szerző második thrillerére két évet kellett várni. De – ahogy az első olvasók egybehangzóan állítják – megérte.Értékelés:


Paula Hawkins második regénye nagyon ütősre sikeredett. Nagyon tetszett. Minden jól átgondolt benne. Végig izgalomban tart és végig átver bennünket, olvasókat. Vagy legalább is mást sugall, ,mint a valóság.
A történet egy kisvárosban, Angliában játszódik. A környezet akár idilli is lehetne, ha nem lengené körbe valami szomorú és ördögi légkör. És itt most nem démonokra, ördögökre gondoljunk, hanem valami másra. Hiszen nem horrorról beszélünk, hanem egy remek krimiről. Tehát van sok halott. Mindannyian nők és mindannyian a települést átszelő Folyóba vesztek bele. Annak is a Fojtószakaszába. Az utolsó áldozat Nel Abbott. Nel szép volt, élettel teli és a többi lakó szerint fura. Fura, mert fejébe vette, hogy megírja és albumba rendezi az évszázadok alatt itt halálba küldött, vagy halálba menekült nők történetét. És ez sokaknak nem tetszik. Ezért amikor beleveszik a Folyóba sokan meg is könnyebbülnek. Még olyan is akad aki ennek kifejezetten örül. Nel lánya Léna viszont szomorú és értetlen. Nem érti, anyja hogy tehette vele, hogy itthagyja egyedül a tizenéves lányát. Többekközt ezért sem hiszi, hogy anyja önként ugrott volna a halálba. Így gondolja még Nel huga, aki Léna miatt jött vissza gyermekkora gyűlölt helyszinére. És így gondolja a helyi , halottakkal beszélgető és mindenki által kinevetett Nickie is. Ő az, akit senki nem hallgat meg, mert túl misztikus dolgokról beszél, túl érthetetlenekről. Aztán végre mégis talál valakit aki kiváncsi a mondandójára :Nel sokat beszélget vele. És ez meg is pecsételi a sorsát, mert olyanokat tud meg, ami megváltoztatja  a múlt eddigi történeteit és a jövőt is. 
A regény tele van remek jellemrajzokkal. De meg kell hogy mondjam, nincs nagyon aki ne lenne valamiért  sérült. Léna az édesanyja halála miatt, nagynénje a régmúltban történt zaklatások , mások az elveszített hozzátartozóik miatt szenvednek. És van olyan, aki alapból gonosz és ekként is viselkedik. 
. Van misztikum, de csak annyi, amitől még nem parázunk be este egyedül. Van szerelem, de ez fontos a történet szempontjából és ez is csak annyi, amennyi kell. Van megcsalás. Van düh. Van vér. Vannak indulatok. Igen. Indulatból van legtöbb.... 
A történet olyan , mint a Folyó. Van ahol lassan csordogál, van ahol éles kanyart vet, van hol gyorsan folyik, van hogy sötéten hömpölyög. Van ahol felszínes , van ahol nagyon mély és felkavaró és a végén ott a zuhatag..... és az mindent visz. 
Nem csak a történet, de maga a borító is nagyon jól kitalált. Egyszerű , de mégis nagyszerű. Remek a színvilága és azonnal oda is repít a Folyó mellé. Vagy belé..
Csak ajánlani tudom a könyvet ! Nagyon gyorsan el kellett olvasnom, mert egyszerűen letehetetlen.
Nagyon tetszett benne az is, hogy minden szereplővel külön fejezetenként foglalkozik. Ki mit érzett, hogy gonolkodott abban az adott szituációban és mit tett. Ez még inkább testközelivé tette az egész történetet.
Olvassátok el! tetszeni fog ! 
Mellékelten ide teszem azokat a festményeket amelyek Nel Abott falán lógtak. Szerintem nem csak a házuk hangulatát határozták meg, de a regény hangulatának érzékeltetésére is remekek,  Köszönet a 21. Század Kiadónak, hogy elolvashattam ezt a remek krimit.!!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ilyen volt Shawn Mendesre tombolni /Avagy a 2018-as Sziget/

BubbleBook unboxing!

MybooKz UNBOXING