Ugrás a fő tartalomra

Amy Ewing.A Fehér Rózsa [Értékelés]

Sziasztok! A mai napon Amy Ewing.A Fehér Rózsa című könyvéről olvashatjátok az értékelésemet! Köszönöm a Maxim Kiadónak,hogy elolvashattam! :)


 Fülszöveg:
 Violet Lasting rabságban és elnyomásban él a Tó Hercegnőjének palotájában, míg fény nem derül viszonyára Ashsel, a királyi hölgyek kísérőjével. A szerelmeseknek így menekülniük kell. Egy pillanatra sem érezhetik magukat biztonságba, hiszen nem tudhatják, ki barát, ki ellenség. Útjuk során azonban egyre világosabbá válik, hogy az Ékkő zsarnoksága egy felkelés felé sodorja a Magányos várost. Rá kell bízniuk magukat a Fekete Kulcsra, egy titkos társaságra, aminek eltökélt célja a királyi családok uralmának megdöntése. Ash, Violet és legjobb barátnője, Raven mindentől távol, egy erdei tanyán, a Fehér Rózsában találnak menedékre. Itt él Sil, aki régen maga is az Ékkő rabja volt. Ő veszi pártfogásába a fiatalokat, és nemcsak arra döbbenti rá Violetet, hogy hatalmas erő birtokában van, hanem arról is meggyőzi, hogy az ő feladata lesz, hogy vezesse a lázadókat.




Könyvről:

Írónő:Amy Ewing
Kiadó:Maxim Kiadó
Kiadási Év:2016
Oldalszám:304

Értékelés:

Mivel a trilógia első részét nagyon szerettem így,nyilvánvaló volt,hogy a folytatását is elolvasom,ráadásul izgatott és kíváncsi voltam,hogy eljutnak e a célig a szereplők.
Az első részben megismerhettük a főszereplőt Violettet és az Ékkövet,most pedig már nem az Ékkő világáról hanem Violett,Ash és Raven meneküléséről volt inkább szó,és magáról a Fehér Rózsáról.
Cseppet sem volt izgalom mentes a könyv,hiszen a menekülésük közben sok új emberrel ismerkedtek meg,de sosem tudhatták igazán,hogy ki a barát és ki az ellenség. Egyedül a fekete Kulcs nevű társaságban bízhattak meg,akiknek az a célja,hogy megdöntsék a királyi hatalmakat.Végül a 3 fiatal Sil-nél talál menedékre,aki régen az Ékkőben élt helyettesként,és pontosan tudja,hogy milyen fizikai és lelki szenvedésen mentek keresztül azok akik az Ékkőben éltek. Sil mindent elkövet,hogy megmutassa Violettnek,hogy mire képes az erejével,és,hogy sokkal több pusztán egy helyettesnél.

A Fehér Rózsa merő izgalom volt,egy pillanatig sem tudtam unatkozni,az olvasása közben,hiszen mindig történt valami izgalmas.A történetet onnan folytathatjuk ahol abbamaradt.  Az első rész sokkal romantikusabb ,mint a második rész,de ezt egyáltalán nem bántam.
Akik egyértelműen feldobták a könyvet,azok a mellékszereplők voltak. Az egyik kedvenc szereplőm Garnet lett aki sokat változott az előző rész óta,és szerencsére pozitív változáson ment keresztül. Ráadásul mindvégig segíti Violettéket,még ha ezzel a saját anyja ellen játszik is. Kifejezetten tetszett a Garnet Raven páros,remélem a jövőben sokat olvashatunk még róluk.Raven-t az egész történet alatt nagyon sajnáltam,hogy milyen szörnyű dolgokon ment keresztül,de szerencsére Violett ott volt neki,és segített amiben csak tudott. Violett személyisége sokkal megnyerőbb volt,mint az előző részben,sokkal inkább megmutatta a valódi oldalát.A fő pasi szereplőt Asht-azonban még mindig nem kedveltem meg annyira,valahogy nem érzem,hogy összeillik Violettel. Ami szimpatikus volt,hogy végre megismerhettük a fiú történetét is közelebbről. Az nagyon izgalmas volt,hogy Ash-ne sokkal jobban kellett figyelnie,arra,hogy a menekülés közben ne vegyék észre mint a többieknek. Hiszen a fiút folyamatosan keresték a katonák,mert mindenki úgy tudta,hogy megrontotta Violettet,természetesen ez nem volt igaz,csak a Tó Hercegnője állította ezt. 

A könyv utolsó sorait már könnyezve olvastam,és amikor a végére értem,nem hittem el,hogy megint ilyen függő véggel zárul a történet, Remélem az utolsó részben már mindenre választ fogunk kapni,és egy befejezett történetet kapunk,és mondjuk lehetne hosszabb is,hiszen ez a rész szerintem elég rövidre sikeredett. Minden hibájával együtt,biztosan állíthatom,hogy beleszerettem!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Elle Kennedy:The Deal [Értékelés]

Sziasztok! A mai napon Elle Kennedy:The Deal című könyvéről olvashatjátok a véleményemet! Fülszöveg: A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával… Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe. …ami jobban sül el, mint remélte. Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már

Interjú:Lakatos Levente gondolatai az illegális könyv letöltésekről

Sziasztok! Ma egy interjút olvashattok Lakatos Leventével aki az illegális könyv letöltésekről fog beszélni. Levente könyveit IDE  kattintva tudjátok megvenni. Mi a véleményed az illegális könyv letöltésről? Azt hiszem, hogy a legtöbb illegális könyvletöltő azt sem tudja, hogy amit csinál, az nincsen rendjén. Sokan legalábbis meglepődnek, ha rájönnek: attól, hogy egy könyv digitális formában is megjelenik, még nem ingyenes. Hogy is lehetne az? Egy könyv legalább egy író munkája, ő azzal dolgozott. A kiadói háttérről már nem is beszélve. A világon senki nem dolgozik ingyen, hiszen a pénzből veszünk ennivalót és senki nem tűri, ha ellopják a munkáját. Az írók az esetek nagy részében eladás után kapják a jogdíjukat, tehát minden egyes illegálisan olvasott könyv koporsószegként értelmezhető. Ha szereted az írót, de illegálisan olvasod, például azt kockáztatod, hogy a kiadó a csökkenő eladások miatt nem fogja a következő könyvét megjelentetni. Illetve könnyen megeshet, hogy a kedvelt sz

Pharma Hyaluron Volumennövelő ajakápoló - Rosé

Sziasztok! Bizonyára sokan láthattátok az Instagram oldalamon,hogy érkezett a Naturproduktól múlt héten egy különleges ajakápoló. Erről olvashatjátok most a beszámolómat. Az ajakápoló 2 színben kapható, Rose illetve Marsalában. Én a Rosét választottam,hozzám az a szín közelebb áll. Sosem volt még hasonló ajakápolóm,így kíváncsian vártam,hogy mi lesz az eredménye,vagy egyáltalán lesz-e,de szerencsére az utóbbi történt. Naponta 2-szer ajánlott/érdemes felvinni az ajkakra kézzel vagy a szivacsos aplikátor segítségével,de az utóbbi egyszerűbb és praktikusabb. Az ajakápoló feje szivacsos aplikátor,így könnyen fel lehet vinni,a kívánt területre. Használatkor én éreztem egy kissé bizsergető,mentolos hatást,de abszolút nem volt kellemetlen.A kiszerelése nem nagy,mindössze 7 ml, ezért is leszek kíváncsi,hogy mennyi ideig tart majd ki. Az ajakápoló hiarulonsavat tartalmaz,ami még teltebbé varázsolja az ajkakat,ezenkívűl sokkal puhább volt használat után az ajkam.Rúzs helyett szájfényként