Ugrás a fő tartalomra

Jojo Moyes:Mielőtt megismertelek ÉRTÉKELÉS

Sziasztok. A mai napon Jojo Moyes:Mielőtt megismertelek című könyvéről olvashatjátok a 
véleményemet.

Fülszöveg:
Louisa ​​Clark elégedett az életével: szereti a csendes kisvárost, ahol születése óta, immár huszonhat éve él, a munkáját a városka egyik kávézójában. Szereti a családját, a mindig hangos, zsúfolt házat, ahol apjával, anyjával, az Alzheimer-kóros nagyapával, a család eszének tartott nővérével és annak ötéves kisfiával él. És talán még Patricket is, a barátját, akivel már hét éve vannak együtt. Egy napon azonban Lou szépen berendezett kis világában minden a feje tetejére áll: a kávézó váratlanul bezár, és Lou, hogy anyagilag továbbra is támogathassa a családját, egy harmincöt éves férfi gondozója lesz, aki – miután egy motorbalesetben teljesen lebénult – depressziósan és mogorván egy kerekes székben tölti napjait… 
Will Traynor gyűlöli az életét: hogy is ne gyűlölné, amikor egyetlen nap alatt mindent elveszített? A menő állása Londonban, az álomszép barátnője, a barátai, az egzotikus nyaralások – mindez már a múlté. A jelen pedig nem is lehetne rosszabb: nem elég, hogy önállóságától és méltóságától megfosztva vissza kellett térnie a szülővárosába, ebbe az álmos és unalmas városkába, a szülei birtokára, most még egy új gondozót is felvettek mellé, anélkül hogy kikérték volna a véleményét. Az új lány elviselhetetlenül cserfes, idegesítően optimista és borzalmasan felszínes… 
Lou-nál és Willnél különbözőbb két embert keresve se találhatnánk. Vajon képesek lesznek-e elviselni egymást, és -pusztán a másik kedvéért- újraértékelni mindazt, amit eddig gondoltak a világról?



Könyvről:
Írónő:Jojo Moyes
Kiadási év:2012,2016
Kiadó:Carthaphilus
Eredeti cím:Me before you


A könyvben az érzelmek kapják a főszerepet,gyakorlatilag az egész könyv egy érzelmi hullámvasút.
Amikor Will balesetet szenved nemcsak a saját élete változik meg hanem a környezetében lévő emberekét is.Tetszett az,hogy minden szempontból megismerhettem a történetet,hiszen Will Lounak többször mesél az érzéseiről.
Igaz rövid ideig,de Will édesanyjának is belelátunk a fejébe így megtudjuk,hogy ő miként élte meg a balesetet/hogyan viselte el.
AZ írónő nagyon jól érzékeltette velünk a balesetet,hiszen egy átlagos ember aki teljesen egészséges nem tudja elképzelni milyen lehet Willnek,de az írónő úgy írta meg a könyvet,hogy még te is úgy érzed,hogy veled történt meg és így teljesen áttudod érezni a helyzet komolyságát.
Amikor egy ember elolvas egy ilyen könyvet akaratlanul is azon kezd el járni az esze,hogy mit tenne ő ha Will lenne. Én nem tudom,hogy viselném el ha velem történne egy ilyen baleset szerintem nem élném túl mármint testileg és lelkileg,hogy korlátozott lettem. A könyv mindkét felét valamennyire megtudtam érteni és eltudtam fogadni.
És akkor térjünk át Lousira. Szerintem remek partnere volt Willnek teljes mértékben helyt állt Will mellett. Feltudta dobni a férfi napjai. Én biztos nem maradtam volna Will mellett mármint az elején a férfi Louval nagyon mogorva volt úgyhogy engem ezzel biztosan elüldözött volna. Természetesen Lout is megviselte a dolog,de őszintén kit nem?
Szerintem aki ezt a könyvet elolvassa nem bírja ki sírás nélkül.
Egy valami azonban nem tetszett. Szerintem nagyon nem történt semmi a könyvben kicsit pörgősebb könyv jobb lett volna. De a könyv végére megmutatta,hogy mennyire erős nő.
A kedvenc szereplőm egyértelműen Lou lett. Nagyon örülök,hogy elolvashattam a könyvet,de aki csak most kezdi el a könyvet az mindenképpen készítsen maga mellé 100-as zsepit mert ezt a történetet nem lehet kibírni sírás nélkül. A filmet is mindenképpen megnézem majd,de először elolvasom a könyv második részét.  Ajánlom azoknak a regényt akik szeretik a romantikus mégis elgondolkodtató regényeket. Garantálom tetszeni fog.

Kedvenc karakter:Lou
Kedvenc jelenet:Esküvői tánc
Értékelésem:5/5
Újraolvasnám?:Igen




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Elle Kennedy:The Deal [Értékelés]

Sziasztok! A mai napon Elle Kennedy:The Deal című könyvéről olvashatjátok a véleményemet! Fülszöveg: A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával… Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe. …ami jobban sül el, mint remélte. Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már

Interjú:Lakatos Levente gondolatai az illegális könyv letöltésekről

Sziasztok! Ma egy interjút olvashattok Lakatos Leventével aki az illegális könyv letöltésekről fog beszélni. Levente könyveit IDE  kattintva tudjátok megvenni. Mi a véleményed az illegális könyv letöltésről? Azt hiszem, hogy a legtöbb illegális könyvletöltő azt sem tudja, hogy amit csinál, az nincsen rendjén. Sokan legalábbis meglepődnek, ha rájönnek: attól, hogy egy könyv digitális formában is megjelenik, még nem ingyenes. Hogy is lehetne az? Egy könyv legalább egy író munkája, ő azzal dolgozott. A kiadói háttérről már nem is beszélve. A világon senki nem dolgozik ingyen, hiszen a pénzből veszünk ennivalót és senki nem tűri, ha ellopják a munkáját. Az írók az esetek nagy részében eladás után kapják a jogdíjukat, tehát minden egyes illegálisan olvasott könyv koporsószegként értelmezhető. Ha szereted az írót, de illegálisan olvasod, például azt kockáztatod, hogy a kiadó a csökkenő eladások miatt nem fogja a következő könyvét megjelentetni. Illetve könnyen megeshet, hogy a kedvelt sz

Pharma Hyaluron Volumennövelő ajakápoló - Rosé

Sziasztok! Bizonyára sokan láthattátok az Instagram oldalamon,hogy érkezett a Naturproduktól múlt héten egy különleges ajakápoló. Erről olvashatjátok most a beszámolómat. Az ajakápoló 2 színben kapható, Rose illetve Marsalában. Én a Rosét választottam,hozzám az a szín közelebb áll. Sosem volt még hasonló ajakápolóm,így kíváncsian vártam,hogy mi lesz az eredménye,vagy egyáltalán lesz-e,de szerencsére az utóbbi történt. Naponta 2-szer ajánlott/érdemes felvinni az ajkakra kézzel vagy a szivacsos aplikátor segítségével,de az utóbbi egyszerűbb és praktikusabb. Az ajakápoló feje szivacsos aplikátor,így könnyen fel lehet vinni,a kívánt területre. Használatkor én éreztem egy kissé bizsergető,mentolos hatást,de abszolút nem volt kellemetlen.A kiszerelése nem nagy,mindössze 7 ml, ezért is leszek kíváncsi,hogy mennyi ideig tart majd ki. Az ajakápoló hiarulonsavat tartalmaz,ami még teltebbé varázsolja az ajkakat,ezenkívűl sokkal puhább volt használat után az ajkam.Rúzs helyett szájfényként